Pasca cu smantana

Pentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa, fara zer. Aceasta se amesteca bine cu faina, cu zahar, vanilie, albusurile batute spuma si coaja

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 kg smantana
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 6 albusuri

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa, fara zer. Aceasta se amesteca bine cu faina, cu zahar, vanilie, albusurile batute spuma si coaja de lamaie. Se framanta aluatul si se intinde o foaie. Se asaza pe o tava mare, se face un colacel mai mic, impletit si se aaaza in jurul foii. Se toarna in interiorul colacului smantana, se unge colacelul cu un galbenus si se introduce tava in cuptorul preincalzit.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Chec pufos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...