In tava unsa si tapetata cu faina se pune un strat gros de 0,5 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care se imbraca si peretii tavii. Peste ace
In tava unsa si tapetata cu faina se pune un strat gros de 0,5 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care se imbraca si peretii tavii.
Peste acesta se presara stafide, nuci coapte sau alone si se toarna compozitia urmatoare: 8 galbenusuri se freaca spuma cu 8 linguri de zahar pudra.
Se adauga 5 linguri de faina, 600 g smantana si la urma mirodeniile. Inainte de ase da la cuptor se adauga 8 albusuri batue spuma cu 4 linguri zahar tos, otetul sau zeama de lamiae si putina sare.
Tava se da la cuptor la foc mic cca 25-30 min, pentru a ramane aurie.
Pofta buna!
Reteta Pasca cu smantana I a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro
Alte retete de pasca gasiti aici:
Pasca poloneza,
Pasca fara aluat,
Pasca cu ciocolata
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa