Rulou cu nuca

- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina. - Restul de zahar se dizolva in restul de lapte,

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina mai buna
  • 7 g drojdie uscata
  • 600 ml lapte caldut
  • 6 lg zagar
  • 300 g unt
  • 1 litza sare
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • Umplutura:
  • 4 cani nuca macinata
  • 4-5 lg zahar
  • 200 lapte fiert
  • 2 albusuri batute spuma
  • rom
  • scortisoara

Mod de preparare

- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina.

- Restul de zahar se dizolva in restul de lapte, unde adaugam (daca vreti) vanilie. Punem faina in mixer. Punem sarea peste oua si batem usor cu furculita.

- Topim untul.

- Cind maiaua e gata, o punem peste faina, adaugam laptele si incepem sa framintam. - Urmeaza ouale, iar la urma untul pus treptat ca sa poata fi inghitit de coca. Framintam 5-10 min. Ungem un vas cu unt (ce-a mai ramas pe cel initial) si punem la dospit acoperit.

- In timpul asta facem umplutura. Macinam nucile. punem zaharul, romul, scortisoara si laptele dat in clocot. La urma punem albusurile spumate (pastram galbenusurile pentru uns).

- Cind aluatul s-a dublat in volum, punem pe masa unsa si ea si rupem (cu mina) tre bucati. Intindem tot cu mina unsa un dreptunghi de 1 cm. Intindem nuca pe toata suprafata.

- Rulam si punem in forma data si ea cu unt.

- Mai lasam o juma de ora acoperit.

- Ungem cu galbenus si dam la cuptor 50 min la 150 gr si inca 5-10 min la 175 gr.

Reteta propusa de shumaila

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...