Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O lasam cam o ora sa-si dublez
Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O lasam cam o ora sa-si dubleze volumul dupa care adaugam restul ingredientelor asa:zaharul,ouale,untul si la sfarsit restul de faina si aromele. La inceput amestecam cu o lingura de lemn iar cand incepe sa prinda consistenta o lucram cu mana pana devine elastic dar moale. Punem la crescut in mediu ferit de curent cam 1.30. Dupa ce si-a dublat volumul trecem aluatul pe planul de lucru usor infainat si il intindem cu sucitorul fara insa a-l lucra prea mult. Ungem foaia cu crema de unt (cele 50 gr unt plus zaharul,eu am pus si ceva scortisoara dar voi puteti pune ce vreti de la cacao,nuci,ciocolata etc). O rulam cu rabdare si taiem un capat (cam 5 cm din care facem trandafirul).
Apoi spintecam ruloul lasand in partea de sus inca 5 cm de aluat netaiat. Capatul netaiat il rasucim sub cele 2 fasii de aluat (ca la minciunele). Si impletim treccia inchizand capatul celalalt cu prima bucatica de aluat taiata. O asezam in forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si o lasam sa creasca pana ajunge la buza formei.
O ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte. O dam la cuptor la 180 grade(cuptor preincalzit) pentru 30-40 minute
Merge foarte bine cu o ceasca de cafea sau o cana de lapte cald. Reteta Treccia russa a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac impletit,
Cozonaci Babani,
Cozonac Mariana
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa