Treccia russa

Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O lasam cam o ora sa-si dublez

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500-600 gr faina(500 daca avem oua mici si 600 daca sunt mari)
  • 20 gr drojdie
  • 250 gr lapte
  • 90 gr zahar
  • 90 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura
  • zahar vanilat
  • alte arome

Mod de preparare

Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O lasam cam o ora sa-si dubleze volumul dupa care adaugam restul ingredientelor asa:zaharul,ouale,untul si la sfarsit restul de faina si aromele. La inceput amestecam cu o lingura de lemn iar cand incepe sa prinda consistenta o lucram cu mana pana devine elastic dar moale. Punem la crescut in mediu ferit de curent cam 1.30. Dupa ce si-a dublat volumul trecem aluatul pe planul de lucru usor infainat si il intindem cu sucitorul fara insa a-l lucra prea mult. Ungem foaia cu crema de unt (cele 50 gr unt plus zaharul,eu am pus si ceva scortisoara dar voi puteti pune ce vreti de la cacao,nuci,ciocolata etc). O rulam cu rabdare si taiem un capat (cam 5 cm din care facem trandafirul).

Apoi spintecam ruloul lasand in partea de sus inca 5 cm de aluat netaiat. Capatul netaiat il rasucim sub cele 2 fasii de aluat (ca la minciunele). Si impletim treccia inchizand capatul celalalt cu prima bucatica de aluat taiata. O asezam in forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si o lasam sa creasca pana ajunge la buza formei.

O ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte. O dam la cuptor la 180 grade(cuptor preincalzit) pentru 30-40 minute


Merge foarte bine cu o ceasca de cafea sau o cana de lapte cald. Reteta Treccia russa a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac impletit,

Cozonaci Babani,

Cozonac Mariana

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa