Curatam ananasul de coaja. Il taiem in patru si ii scoatem cotoaru. Le asezam intr-o farfurie si adaugam miere cat vrem noi. Presaram si putina scorti
Curatam ananasul de coaja. Il taiem in patru si ii scoatem cotoaru.
Le asezam intr-o farfurie si adaugam miere cat vrem noi.
Presaram si putina scortisoara, pentru un gust si mai bun.
Acoperim cu o folie si dam la rece sa se marineze.
Eu am lasat jumate de ora.
Cat sta la rece, batem niste frisca lichida pe care o indulcim cu miere.
Ungem grill-ul cu doua picaturi de ulei, il icingem bine si "frigem" ananasul. Nu prea mult cateva minute.
Din cand in cand il mai stropim cu zeama care a lasat in castron, pana prinde o culoare frumoasa.
Serviti-l imediat cu un smoc de frisca langa.
Pofta buna!
Reteta Ananas caramelizat a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro
Alte retete cu ananas gasiti aici:
Tort spirala cu ananas,
Tort de ananas cu Mascarpone,
Prajitura cu mar si iaurt de ananas
postat de culinar in 10 Sep. 2009
Ce este matcha? O pudra fină obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Doar atât o să spuneți? Ei...
Desert tarta cu matcha si lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura