Banane cu bezea

Se prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste siropul. Se fierbe orezul

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 banane
  • 150 g zahar
  • ¼ baton vanilie
  • 4 linguri orez
  • ¼ litru lapte
  • 2 bucati zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura gelatina de fructe
  • 30 g unt

Mod de preparare

Se prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste siropul. Se fierbe orezul 20 minute in lapte cu 2 bucati de zahar. Se desfac galbenusurile in siropul de banane si se amesteca cu orezul. Se asaza orezul movilita intr-o forma unsa, cu bananele puse de jur imprejur. Se acopera cu albusurile batute cu restul de zahar si se da la cuptor 8-10 minute. Se servesc in vasul in care s-au copt. Deasupra se toarna gelatina de fructe.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...