Pentru un minut se prajeste nuca de cocos(se rumeneste putin de tot intr-un vas termorezistent, fara a se adauga ulei). Untul se topeste, se adauga g
Pentru un minut se prajeste nuca de cocos(se rumeneste putin de tot intr-un vas termorezistent, fara a se adauga ulei).
Untul se topeste, se adauga gingerul. Se amesteca bine, apoi se adauga zaharul, coaja de portocale, sucul de lime se se amesteca.
Bananele se taie in jumatati si se pun in acest amestec.
Se lasa, la foc mediu, cateva minute, intorcandu-le pe o parte si pe cealalta pana vor fi bine patrunse de suc si sucul incepe sa se ingroase. Se adauga coniacul sau sucul de portocale. Se amesteca un pic.
Se adauga jumatate din cantitatea de cocos si jumatate din cea de sesame. Se ia vasul de pe foc.
Se aranjeaza intr-o farfurie cu putin sos.
Se si se "pudreaza" cu restul de cocos si susan.
Pofta buna!
Reteta Banane cu nuca de cocos a fost propusa de bratiluca pe forum culinar.ro
Alte retete cu banane gasiti aici:
Tort cu banane si iaurt,
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),
Tort cu banane si ciocolata
Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...
Reteta de rasol la cuptor, cu cartofiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj