Banane pane

Bananele se taie de-a lungul, apoi in 3-4 bucati egale, depinde de marimea bananelor. Oul se amesteca bine cu putin zahar, fai

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 banane
  • 1 ou
  • zahar
  • faina
  • lapte
  • miere

Mod de preparare

Bananele se taie de-a lungul, apoi in 3-4 bucati egale, depinde de marimea bananelor. Oul se amesteca bine cu putin zahar, faina si lapte, in asa fel incat sa se obtina un aluat ca de clatite, dar de vreo 2 ori mai gros.

Uleiul se pune la incins, bananele se tavalesc bine in aluat, se pun la prajit, la foc mediu pana devin aurii. Bananele gata prajite se stropesc cu mierea diluata cu putina apa.

Atentie: Bananele se rumenesc foarte repede, deci sa nu le prajim la foc mare si sa fim foarte atenti!
Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...