Desert cu pere

Pentru acest delicios desert aveti nevoie de pere, portocale, vin rosu, zahar brun, scortisoara, menta si nuci.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pere
  • 1 portocala
  • 750 ml vin rosu
  • 150 gr zahar brun
  • 1 baton scortisoara
  • frunze de menta
  • miezul de la 2 nuci

Mod de preparare

Portocala se spala foarte bine, se sterge si se taie in felii groase. Se pune vinul la fiert, impreuna cu zaharul, batonul de scortisoara si feliile de portocale. Dupa 10 minute, se scoate socrtisoara si felii de portocala si se introduc in vin perele curatate de coaja. Se lasa la fiert cca 15 minute. Se pun apoi perele in boluri transparente, iar siropul se lasa la fiert in continuare, impreuna cu miezul de nuca. Dupa ce s-a ingrosat, se toarna peste perele din boluri.


Perele se decoreaza cu felii de portocala, batonul de scortisoara si frunze de menta, apoi se servesc.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare
Cornulete cu rahat
Clatite de post

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!