Desert de piersici cu inghetata

Se spala bine piersicile, se curata de par, se tai in doua si se scot samburii. Astfel obtinem 8 jumatati. De pe fundul piersicilor se taie cate o fel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piersici mari
  • tari
  • Jumatate de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingura lichior triple sec
  • 20 g ciocolata neagra
  • 500 g inghetata de vanilie (sau fructe)

Mod de preparare

Se spala bine piersicile, se curata de par, se tai in doua si se scot samburii. Astfel obtinem 8 jumatati. De pe fundul piersicilor se taie cate o felie pentru a nu se rasturna in tava. Jumatatile de piersici se asaza pe o farfurie plata de sticla si se baga in frigider. Se amesteca sucul de lamaie cu lichiorul si se indulceste cu zahar. Umpleti piersicile cu acest sirop si bagati-le inapoi in frigider pentru inca 15 minute. In acest timp se taie ciocolata bucatele mici. La final se asaza cate un glob de inghetata pe fiecare jumatate de caisa si se presara cu bucatelele de ciocolata. (Daca nu tineti dieta o puteti orna si cu frisca).
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Inghetata de zmeura

Tarta cu caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii