Desert din fructe conservate

Cureti fructele de frunze si de codite, le speli cu multa apa rece si le pui in borcan de sticla de 10 litri, procedand astfel pana in baza borcanulu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg capsune
  • 1/2 kg caise
  • 1/2 kg zmeura
  • 1/2 kg piersici
  • 1/2 kg struguri
  • 1/2 kg visine
  • 1/2 kg cirese amare
  • 1/1 I alcool rafinat
  • 1 1/2 kg zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Cureti fructele de frunze si de codite, le speli cu multa apa rece si le pui in borcan de sticla de 10 litri, procedand astfel pana in baza borcanului capsunele si ciresele pregatite asa cum s-au aratat. Le acoperi cu

jumatate de kilogram de zahar, apoi pui alcoolul. Acoperi borcanul pana cand poti pune visinele. Peste visine pui doar un strat subtire de zahar. La fel procedezi cu celelalte fructe, pana cand pui strugurii. Cand ai terminat, pui vanilie, acoperi cu un strat mai gros de zahar, daca nu esti sigura de temperatura camarei, pui un strat subtire de aspirina pisata, si legi borcanul cu celofan pus in doua, umezit pe o parte si strins bine

cu o sfoara subtire. Pui borcanul in camara si-l desfaci peste iarna, cand fructele sunt bine macerate.

Alte dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...