Desert din mere cu sos de oua

Se scobesc merele curatate de coaja. In locul gol se pune putina marmelada, jumatate miez de nuca si scortisoara. Merele umplute se asaza unul linga a

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 mere
  • 7-8 nuci
  • citeva lingurite marmelada
  • citeva bucatele unt
  • citeva linguri zahar
  • scortisoara; Sosul: 3-4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 lingura faina
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se scobesc merele curatate de coaja. In locul gol se pune putina marmelada, jumatate miez de nuca si scortisoara. Merele umplute se asaza unul linga altul intr-o tava unsa. Se prepara sosul: se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si zaharul vanilat, la urma albusurile spuma. Se toarna acest sos peste merele umplute si se da la cuptor 15-20 minute.

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala

Fursecuri de casa , cele mai bune si sanatoase .De asemenea sunt usor de facut si e o placere sa le faci impreuna cu copilul...

Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii