Se spala bine gutuile si se taie in sferturi. Se curata de seminte, se inlatura partea intarita si se taie in felii nu foarte groase. Se unge o tava
Se spala bine gutuile si se taie in sferturi. Se curata de seminte, se inlatura partea intarita si se taie in felii nu foarte groase. Se unge o tava cu unt si se asaza feliile de gutui. Se presara cu zahar, nuca macinata, scortisoara si zahar vanilat si se da tava la cuptor. Se dizolva mierea in patru linguri de apa calduta (nu fiarta) si se adauga treptat peste gutui. Se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana cand se inmoaie gutuile.
Se servesc pe o farfurie, adaugandu-se doua-trei linguri din sosul care s-a lasat in tava, o lingurita de miere si un praf de scortisoara.
Alte retete fructe recomandate
Spuma de capsuni
Tarta cu visine
Capsuni cu zahar
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti