Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura
Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura cu zahar, peste care se pune putin unt. Se unge o forma cu unt, se toarna 3-4 linguri de apa in tava si se asaza merele in ea.
Se coc in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se face un sirop din 200 ml apa si 100 g zahar, care se fierbe pana cand scade lichidul la jumatate. Cat timp se coc, merele se stropesc din cand in cand cu acest sirop.
Se servesc calde.
Alte retete recomandate:
Tort de mere cu crema de zahar ars
Gogosi cu mere
Tiramisu cu capsuni
Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti