Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura
Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura cu zahar, peste care se pune putin unt. Se unge o forma cu unt, se toarna 3-4 linguri de apa in tava si se asaza merele in ea.
Se coc in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se face un sirop din 200 ml apa si 100 g zahar, care se fierbe pana cand scade lichidul la jumatate. Cat timp se coc, merele se stropesc din cand in cand cu acest sirop.
Se servesc calde.
Alte retete recomandate:
Tort de mere cu crema de zahar ars
Gogosi cu mere
Tiramisu cu capsuni
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti