Mere coapte

Se framanta faina cu untul si se adauga apa pana se formeaza un aluat elastic. Se curata merele, apoi se umplu cu frisca, zahar si vanilie. Din aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 mere
  • 1 albus
  • 130 gr zahar
  • 50 ml frisca
  • 1 jumatate lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml sirop de fructe
  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • apa
  • 1 ou

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul si se adauga apa pana se formeaza un aluat elastic. Se curata merele, apoi se umplu cu frisca, zahar si vanilie. Din aluat se taie patrate, cu care se infasoara merele. Se pun merele in mijlocul patratelor de aluat, se strange in jurul lor si se lipesc deasupra frunze facute din aluat. Se ung cu oul batut si se coc in cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste aluatul uniform.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Placinta cu mere Ciocolata de casa Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de mure

Blat pufos de vanilie,crema fina de ciocolata alba si mure si glazura de ciocolata,un deliciu!Pentru crema m-am inspirat de...

Prajitura cu crema de mure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca