Mere coapte cu scortisoara

Se spala merele si se indeparteaza cotorul cu un cutit cu varful ascutit, avand grija sa ramana intregi. Nu se curata de coaja. Se umple fiecare mar c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 mere
  • un unt
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 4 linguri de dulceata de visine
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Se spala merele si se indeparteaza cotorul cu un cutit cu varful ascutit, avand grija sa ramana intregi. Nu se curata de coaja. Se umple fiecare mar cu cate un cubulet de unt, se presara putin zahar si se adauga cateva visine din dulceata. Se presara scortisoara si se asaza intr-o tava cu putin ulei sau unt topit. Se introduce tava la cuptor, sa se inmoaie.
Cand sunt gata, se asaza pe o farfurie, se orneaza fiecare cu un mot de frisca si se presara scortisoara.

Alte retete fructe recomandate

Capsuni cu zahar

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii