Mere la cuptor

Se face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg bine. Se umplu merele cu marm

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 mere potrivite
  • 150 g zahar
  • 1 lingura marmelada
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 50 g nuci
  • 25 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg bine. Se umplu merele cu marmelada amestecata cu nucile putin prajite si farimitate. Se unge forma cu unt. Se asaza merele umplute si se toarna peste ele un sos facut din 100 g zahar pudra frecat bine cu galbenusurile, pesmetul, albusurile batute spuma si scortisoara. Se coc pina se rumenesc. La fel se pregatesc gutuile, cu deosebire ca nu se curata de coaja, se taie in doua si se curata bine

toata partea tare.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!