Caisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l, se strecoara. Lamaia se sp
Caisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l, se strecoara. Lamaia se spala bine, coaja se da pe razatoare, se stoarce de zeama. Pepenele se taie in felii, se curata de seminte si de coaja.
Zeama si coaja rasa de lamaie se amesteca cu miere si feliile de pepene se introduc in aceasta compozitie. Cand caisele sunt destul de moi, se scurg si se adauga la pepene. Ouale se sparg, se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar si restul de vin cu condimentele, se bat spuma pe aburi, cu grija sa nu se taie. Cat sunt inca fierbinti se amesteca cu spuma de albusuri. Feliile de pepene si caisele se aranjeaza pe farfurii, se acopera cu spuma de vin calda si se stropeste de jur-imprejur cu zeama de pepene.
Alte retete fructe recomandate
Spuma de capsuni
Suc mere
Pandispan cu mere
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa