Pepene galben cu miere si caise

Caisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l, se strecoara. Lamaia se sp

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr caise uscate
  • 200 ml vin alb
  • 4 cuisoare
  • o lamaie
  • 600 gr pepene galben
  • 40 gr miere
  • 4 oua
  • 60 gr zahar

Mod de preparare

Caisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l, se strecoara. Lamaia se spala bine, coaja se da pe razatoare, se stoarce de zeama. Pepenele se taie in felii, se curata de seminte si de coaja.

Zeama si coaja rasa de lamaie se amesteca cu miere si feliile de pepene se introduc in aceasta compozitie. Cand caisele sunt destul de moi, se scurg si se adauga la pepene. Ouale se sparg, se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar si restul de vin cu condimentele, se bat spuma pe aburi, cu grija sa nu se taie. Cat sunt inca fierbinti se amesteca cu spuma de albusuri. Feliile de pepene si caisele se aranjeaza pe farfurii, se acopera cu spuma de vin calda si se stropeste de jur-imprejur cu zeama de pepene.
Alte retete fructe recomandate

Spuma de capsuni

Suc mere

Pandispan cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii