Perele aromate in sos de vin sunt un desert simplu si rapid de preparat, perfect pentru masa de Craciun. Sunt foarte aspectuoase si aromate, un desert sofisticat dar simplu de realizat, perfect pentru masa de Craciun.
Se decojesc perele, dar nu li se indeparteaza codita. Perele se stropesc imediat cu suc de lamaie, sa nu se innegreasca. Vinul se da in fiert cu zahar si cu ingredientele aromate si se lasa sa fiarba 5 minute.
Se introduc inauntru perele si se inabusa aproximativ 15 minute pana se inmoaie si capata acea culoare rosie frumoasa. Perele se scot din sos si se asaza pe 4 farfurii. Se lasa sa fiarba sosul de vin pana ce se obtine un sirop, care se toarna peste pere, inainte de servire.
Se pot servi alaturi de alte fructe.
Se orneaza perele cu menta si se servesc alaturi de alte fructe, stropite cu sosul de vin
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii