Cureti de coaja sase piersici mari, le scoti samburul, le desfaci in doua si le pui pe lingurii de supa. Intr-o cratita cu gura larga fierbi zaharul c
Cureti de coaja sase piersici mari, le scoti samburul, le desfaci in doua si le pui pe lingurii de supa. Intr-o cratita cu gura larga fierbi zaharul cu apa si, cand clocoteste, pui piersicile si le tii doua minute. Tragi lingura de supa , pui piersicile in compotiera si lasi siropul sa se ingroase
pe foc mic, parfumat cu vanilie si zeama de lamaie. Tragi cratita cand siropul a scazut la jumatate. Lasi sa se raceasca si-l torni rece peste fructe.
Pui compotiera la rece pentru doua ore, apoi servesti in cupe marginite cu piscoturi fine.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Tarta cu visine
Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive....
Ruladă de cașcaval în crustă de macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj