Portocale cu sos caramelizat si frisca

Portocalele cu sos caramelizat si frisca sunt deserturi delicioase si simple de preparat. Se taie coaja de la portocale avand grija sa nu taiati si partea alba.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 portocale
  • zahar
  • apa
  • frisca

Mod de preparare

Portocalele cu sos caramelizat si frisca sunt deserturi delicioase si simple de preparat. Se taie coaja de la portocale avand grija sa nu taiati si partea alba.
Se taie in fasii si se fierbe in trei ape, pentru a nu fi amare.
Mie imi place amarul si cred l-as fierbe numai o data.
Se pune coaja de portocala cu putina apa si zahar intr-o tigaie si se caramelizeaza.
Cred ca ar merge si putin unt aici.
Se taie portocale in felii rotunde.
Se aseaza in farfurii feliile de la o portocala,sosul din coaja de portocala.


Portocalele cu sos caramelizat se orneaza cu frisca.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

Desertul de față este declarat de către soțul meu, cel mai bun din anul acesta, dintre deserturile făcute de mine. Cred...

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea