Portocale umplute

Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele (muiate cu citeva ore inainte in apa calduta) cu putin zahar si zeama de lamiie. Se

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 portocale
  • 3-4 curmale
  • 3-4 smochine
  • 1 paharel lichior
  • 50 g stafide
  • zahar si zeama de lamiie

Mod de preparare

Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele (muiate cu citeva ore inainte in apa calduta) cu putin zahar si zeama de lamiie. Se stropesc cu lichiorul si se lasa sa macereze 2 ore. Se taie portocalele in doua orizontal, se golesc de miezul lor, se taie felii, se curata de pielite si simburi si se amesteca cu celelalte fructe macerate. Cu acest amestec se umplu cu virf jumatatile de portocale. In loc de smochine si curmale se pot umple cu banane taiate bucatele.

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata