Portocale umplute

Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama de lamaie si lichiorul si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 portocale mai mari
  • 12 curmale
  • 12 smochine
  • 50 ml. lichior
  • 50 gr. stafide
  • 1 lingurita miere de albine
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  • crema de vanilie

Mod de preparare

Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama de lamaie si lichiorul si se adauga mierea. Se lasa la macerat 2 ore.

Crema de vanilie poate fi din comert sau preparata in casa astfel: intr-un castron mare se bat 2 galbenusuri cu 50 gr. zahar pudra pana cand amestecul devine spumos. Se pun la fiert 250 ml. lapte cu jumatate de baton de vanilie si dupa ce s-a racit, se toarna incet peste galbenusuri, se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o cratita, la foc foarte mic, se amesteca mereu, pana se ingroasa.

Se taie un capac la fiecare portocala, in partea de la codita, se scobeste miezul, se curata de pielite si de samburi. Pulpa de portocale se amesteca cu fructele macerate. Se umple portocalele cu amestecul de fructe si se spriteaza deasupra crema de vanilie. Se pudreaza cu praf de scortisoara. Se dau la rece.
Se aseaza pe un platou rotund si se orneaza cu frunze de lamaita sau de menta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Smoothie cu mar si portocala

Din doar 2 ingrediente si un pic de apa, am facut o bautura rapida plina de vitamine, cu ajutorul noului meu blender personal...

Smoothie cu mar si portocala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca