Portocale umplute

Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama de lamaie si lichiorul si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 portocale mai mari
  • 12 curmale
  • 12 smochine
  • 50 ml. lichior
  • 50 gr. stafide
  • 1 lingurita miere de albine
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  • crema de vanilie

Mod de preparare

Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama de lamaie si lichiorul si se adauga mierea. Se lasa la macerat 2 ore.

Crema de vanilie poate fi din comert sau preparata in casa astfel: intr-un castron mare se bat 2 galbenusuri cu 50 gr. zahar pudra pana cand amestecul devine spumos. Se pun la fiert 250 ml. lapte cu jumatate de baton de vanilie si dupa ce s-a racit, se toarna incet peste galbenusuri, se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o cratita, la foc foarte mic, se amesteca mereu, pana se ingroasa.

Se taie un capac la fiecare portocala, in partea de la codita, se scobeste miezul, se curata de pielite si de samburi. Pulpa de portocale se amesteca cu fructele macerate. Se umple portocalele cu amestecul de fructe si se spriteaza deasupra crema de vanilie. Se pudreaza cu praf de scortisoara. Se dau la rece.
Se aseaza pe un platou rotund si se orneaza cu frunze de lamaita sau de menta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...