Salata de prune si struguri cu sos de vin

3/4 din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si se amesteca bine. Separat, vinul se fierbe cu scorti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg. prune negre
  • 1/2 kg. boabe de struguri albi si negri
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 lingurita margarina
  • 250 ml. vin
  • zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

3/4 din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si se amesteca bine. Separat, vinul se fierbe cu scortisoara si zahar vanilat, apoi se adauga restul de zahar tos. Cu acest sos se oparesc fructele (prunele se curata de simburi in prealabil, iar daca sint mari se taie felii). Imediat se adauga zaharul ars, fierbinte. Se lasa la rece cca. o ora inainte de servire.


Se lasa la rece cca. o ora inainte de servire. Salata se poate orna cu frisca sau inghetata de vanilie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

O mancare usoara si aromata facuta cu biban in cuptor, impachetat in hartie de copt.  Pentru aceasta Reteta de...

Reteta de peste pe pat de legume in papillote
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca