Tarta cu portocale

Aluatul de baza:faina si stafidele se dau prin masina de tocat si se framanta. Coca o putem tine la frigider intr-o punga de plastic. Se framanta alu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g aluat de baza:2/5 faina integrala de secara; 3/5 stafide sau curmale
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 100g curmale fara samburi
  • 100 g migdale
  • 2 banane zdrobite
  • 2 linguri germeni de grau
  • 3 portocale taiate marunt
  • 2 mere rase mare
  • 5 linguri smantana batuta

Mod de preparare

Aluatul de baza:faina si stafidele se dau prin masina de tocat si se framanta. Coca o putem tine la frigider intr-o punga de plastic.

Se framanta aluatul cu anasonul si coriandrul si se pune in forme. Se toaca impreuna curmalele si migdalele si se amesteca celelalte ingrediente.
Compozitia se imparte in forme si se orneaza cu felii de portocala sau de banana. Vara se decoreaza, punandu-se deaspura un strat de boabe (struguri, coacaze) proaspete, peste care se toarna smantana.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!