Pentru grisul cu lapte delicios se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul.
Pentru grisul cu lapte delicios se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi. Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele. Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se scoate vanilia. Se uda bine un castron cu apa, se toarna grisul, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie. Separat, intr-o tigaie mica, se ard trei linguri de zahar. Cum s-a topit, fara sa se innegreasca, se toarna peste grisul din farfurie.
Grisul cu lapte delicios se serveste cald.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii