Spuma de branza cu capsuni si cirese

Spuma de branza cu capsuni si cirese este un desert simplu si rapid potrivit pentru zilele calde de vara.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Spuma de branza cu capsuni si cirese

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 125g zahar pudra
  • 250g branza de vaci
  • 200ml frisca lichida
  • 100g mascarpone
  • 200g capsuni
  • 200g cirese

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Branza de vaci se amesteca cu zaharul.
Eu am folosit 200g de branza si smantana de la Delaco, ca doar de-asta aveam, dar am frecat-o cu zaharul si a fost minunata.Frisca lichida se bate pana se intareste si se adauga cate o lingura de mascarpone pana se termina.


Se adauga branza cu zaharul si se mai amesteca putin.
Se umplu paharele-6 pahare mici- treisferturi cu spuma de branza si se pun capsunile-spalate, curatate, uscate si taiate-n doua deasupra spumei. Si cu o capsuna intreaga in mijloc.

Sau cirese fara samburi, spalate si uscate.

Se pudreaza cu zahar daca vreti.
Eu nu am vrut.
In schimb am zdrobit o mana de capsuni si am turnat zeama peste capsunile taiate din pahar.
La fel am procedat si cu ciresele.
Se serveste imediat.
Daca le vreti si pe a doua zi, va sfatuiesc sa folositi un plic de Tort Jelee Rosu de la Dr. Oetkr si sa-l turnati peste fructe.
Sigur ca se preteaza si cu zmeura, coacaze sau afine, dar eu am folosit fructele lunii iunie: capsuni si cirese.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc