Spuma de ciocolata este un desert delicios si usor. Pentru aceasta reteta cu ciocolata aveti nevoie de 2 oua, ciocolata amariue, smantana dulce si zahar pudra
Reteta pentru acest desert cu ciocolata am gasit-o intr-o carte de bucate recent aparuta, care m-a cucerit indata. Si cartea si reteta :).
Spuma de ciocolata se prepara foarte rapid. Mai intai separi albusurile de galbenusuri. Smantana dulce si ciocolata rupta bucatele se topesc la baie de aburi, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci. Lasi compozitia sa se raceasca vreo 10 min. Albusurile le bati spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea si le adaugi peste compozitia de ciocolata si galbenus, tot cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, printr-o miscare de rasturnare a compozitiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai buna "aerare" a cremei.
Servesti abia dupa ce ai lasat-o la frigider pentru macar 3-4 ore.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti