Spuma de ciocolata cu rom

Toarna lapte peste cacao pudra, adauga zahar, sare si nescafe, fierbe amestecul pe foc mic, pana cand zaharul se topeste in lichid si devine gros si c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml frisca
  • 2 linguri cacao pudra
  • 50 ml lapte
  • 50 ml rom (sau 1 lingurita aroma de rom)
  • zahar
  • 1 lingurita Nescafe
  • sare
  • cornete
  • frisca sau ciocolata rasa (pentru decor)

Mod de preparare

Toarna lapte peste cacao pudra, adauga zahar, sare si nescafe, fierbe amestecul pe foc mic, pana cand zaharul se topeste in lichid si devine gros si cremos. Lasa-l sa se raceasca, dupa care adauga-l, impreuna cu romul, in frisca. Raceste bine spuma la frigider si pune-o in sprit. Pregateste pahare racite in prealabil sau farfurioare de compot si preseaza spuma de cacao.
Alte retete in imagini recomandate

Dulceata de mure

Tiramisu

Dulceata de smochine

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa