Spuma de ciocolata cu rom

Toarna lapte peste cacao pudra, adauga zahar, sare si nescafe, fierbe amestecul pe foc mic, pana cand zaharul se topeste in lichid si devine gros si c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml frisca
  • 2 linguri cacao pudra
  • 50 ml lapte
  • 50 ml rom (sau 1 lingurita aroma de rom)
  • zahar
  • 1 lingurita Nescafe
  • sare
  • cornete
  • frisca sau ciocolata rasa (pentru decor)

Mod de preparare

Toarna lapte peste cacao pudra, adauga zahar, sare si nescafe, fierbe amestecul pe foc mic, pana cand zaharul se topeste in lichid si devine gros si cremos. Lasa-l sa se raceasca, dupa care adauga-l, impreuna cu romul, in frisca. Raceste bine spuma la frigider si pune-o in sprit. Pregateste pahare racite in prealabil sau farfurioare de compot si preseaza spuma de cacao.
Alte retete in imagini recomandate

Dulceata de mure

Tiramisu

Dulceata de smochine

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos