Spuma de portocale cu jeleuri

Se spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se taie in doua. Se preseaza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga de frisca
  • Doua portocale
  • 2 linguri de pudra de gelatina
  • Zahar
  • dupa gust
  • Un praf de zahar

Mod de preparare

Se spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se taie in doua. Se preseaza, zeama se amesteca cu foarte putin zahar. Gelatina se pune intr-o cratita mica, se stropeste cu sucul de portocala. Se lasa sa se inmoaie. Se curata de coaja exterioara si interioara si cealalta portocala si se taie rondele de 1 cm grosime. Rondele se taie cuburi.( Zeama care se scurge in timpul lucrarii se adauga la gelatina.) Frisca se bate spuma tare, se amesteca cu grija cu zeama de portocale si cojile de portocala. Apoi se adauga cubuletele de portocala si compozitia se imparte in 6 farfurioare de compot care se pun la frigider.Zeama cu gelatina se incalzeste numai atat cat sa devina lichida, se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Pe urma, se pune la frigider si se raceste pana se intareste. Jeleul obtinut se taie cubulete si se presara pe spuma de portocale. Se orneaza dupa gust. (Daca spuma se serveste doar a doua zi, se pune in ea o lingurita de gelatina dizolvata in 50 ml lapte, pentru a-i asigura tinuta.)
Alte retete prajituri recomandate:

Tarta capsuni cu branza

Tort cu capsuni

Tarta cu capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in dovleac

Prima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...

Sarmale in dovleac
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa