Bulz cu carnati si branza

Bulz cu carnati si branza este o mancare cu mamaliga, branza si carnati de casa delicioasa. Este o mancare romaneasca ce are diferite denumiri depinzand de zona geografica. In Moldova i se spune urs de exemplu.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • malai
  • apa
  • sare branza putin sarata de vaci
  • data pe razatoare- 200 g carnati taiati rondele oua-2 bucati unt pentru uns formele - 50 g

Mod de preparare

Din malai, apa si un varf de sare facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii. Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc cu felii mici de mamaliga. Dupa stratul de mamaliga asezam rondelele de carnati, o lingura cu branza rasa si acoperim din nou cu mamaliga.

Cat modelam mamaliga, ne udam mainile cu apa sa nu ni se lipeasca de degete... Deasupra se mai aseaza o lingura cu branza rasa si se dau la cuptor pentru 15-20 min. Putem sa mai adaugam si un ou deasupra. In acest caz vor sta la cuptor ceva mai mult.


Bulzul cu carnati si branza se serveste imediat cu smantana si branza rasa.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...