Se pune apa in ceaun si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste apa, se pune un praf de sare si un pahar cu malai, care se adauga treptat si se ame
Se pune apa in ceaun si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste apa, se pune un praf de sare si un pahar cu malai, care se adauga treptat si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba si cand a scazut toata apa se amesteca bine cu facaletul iar daca este prea moale se mai adauga malai si se amesteca 20 minute, pana ce mamaliga se desprinde de ceaun si este bine fiarta. Se aduna cu lingura uda de pe marginea ceaunului, se impatureste si se lasa sa pufaie putin, se scutura ceaunul de cateva ori sa se desprinda bine mamaliga si se rastoarna pe un fund de lemn.
Se serveste cu bors de carne, de legume, cu sarmale, chiftelute marinate, tochitura si branzeturi.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta Tocanita de pui Chiftelute
Din seria preparatelor la multicooker, foarte reusit a fost acest cozonacel cu umplutura de mere! Am facut doi astfel de...
Cozonac trandafir cu merePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura