Mamaliga

Se pune apa in ceaun si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste apa, se pune un praf de sare si un pahar cu malai, care se adauga treptat si se ame

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare apa
  • 1 pahar malai
  • sare

Mod de preparare

Se pune apa in ceaun si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste apa, se pune un praf de sare si un pahar cu malai, care se adauga treptat si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba si cand a scazut toata apa se amesteca bine cu facaletul iar daca este prea moale se mai adauga malai si se amesteca 20 minute, pana ce mamaliga se desprinde de ceaun si este bine fiarta. Se aduna cu lingura uda de pe marginea ceaunului, se impatureste si se lasa sa pufaie putin, se scutura ceaunul de cateva ori sa se desprinda bine mamaliga si se rastoarna pe un fund de lemn.


Se serveste cu bors de carne, de legume, cu sarmale, chiftelute marinate, tochitura si branzeturi.

Alte retete culinare:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta Tocanita de pui Chiftelute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca