Mancare de castraveti acri cu mamaliga

Daca sunt prea sarati castravetii ii pui cateva ore la desarat. Calesti carnea, adaugi ceapa tocata, morcov si o ceasca de apa, apoi castravetii, apa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Castraveti acri (in saramura de fapt)
  • carne de porc am pus eu (dar mai buna iese cu manzat
  • vitel)
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov (optional)
  • 1 ardei rosu
  • rosii/bulion
  • marar
  • 3 catei de usturoi si un ardei iute.
  • Pentru mamaliga moale:
  • 1 pahar (plin) cu malai la
  • 4 pahare de apa

Mod de preparare

Daca sunt prea sarati castravetii ii pui cateva ore la desarat. Calesti carnea, adaugi ceapa tocata, morcov si o ceasca de apa, apoi castravetii, apa sau supa de vita cat sa cuprinda castravetii, tii pe foc mic sa mai polpaie, apoi rosiile, bulionul, usturoiul si mararul. Cam o ora, o ora jumatate dureaza, sa scada putin. Mamaliguta: Cand incepe sa fiarba apa torni incet malaiul amestecand continuu cu telul si o lasi sa fiarba, mai amesteci din cand in cand.


Pofta buna! Reteta Mamaliguta cu castraveti acrii a fost propusa de Geomy pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!