Nachos sanatosi, fara prajire

Nachos la cuptor cu sos salsa

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g de faina de porumb
  • 50 g de faina alba
  • 2 lingurite de ulei
  • ½ lingurita de paprika afumata
  • ½ lingurita de oregano
  • 100 g de apa calduta
  • sare dupa gust
  • Pentru salsa:
  • 5 rosii
  • 1 ardei iute
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 varf de cutit de chimion
  • 4-5 fire de coriandru proaspat
  • sare si piper

Mod de preparare

Cerne ambele tipuri de faina intr-un bol. Adauga deasupra uleiul, paprika afumata, oregano si sare. Pune apa calduta si amesteca bine. Framanta totul usor. Pudreaza putin aluatul cu faina si intinde-l intre doua bucati de hartie de copt pentru a evita ruperea sa. Taie triunghiuri si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Inteapa-le cu o furculita pentru a evita cresterea in exces. Pune-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pana ce vezi ca se rumenesc. Odata ce s-au rumenit scoate-le si lasa-le sa se raceasca. Pune rosiile, ardeiul iute si usturoiul intr-o tava cu hartie de copt. Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au gatit. Pune-le intr-un castron incapator si acopera-l cu folie de plastic. Lasa-le cca 10 min acolo ca sa le poti curata mai usor.


Curata legumele coapte si pune-le intr-un blender cu tocator. Pune deasupra putin ulei de masline, zahar, sare si piper. Toaca-le putin, nu foarte marunt. Pune apoi totul intr-o sita, deasupra unui castron si strecoara sucul format. Rastoarna legumele din sita intr-un alt castron. Toaca ceapa si coriandrul marunt si pune-le si pe-acestea peste. Adauga si chimionul si amesteca bine.


Lasa sosul sa se raceasca si serveste-l impreuna cu nachos – sunt extrem de crocanti si unde mai pui ca nu sunt prajiti in ulei ! 

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!