Cum se prepară Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Punem apa la fiert într-o oală mare și adăugăm un praf de sare. Când apa fierbe, adăugam pastele și le preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când pastele sunt fierte, le scurgem și păstrăm puțină apă de la fiert deoparte.
Între timp, tăiem mușchiul de vită în felii subțiri și încingem uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugăm vita și o prăjim la foc iute pentru câteva minute până se rumenește frumos pe toate părțile. Punem sare și piper după gust și răsturnăm carnea într-un bol. Tăiem mărunt ceapa și o punem în tigaia în care am prăjit carnea.
Călim ușor, cât să se înmoaie, după care adăugăm smântâna lichidă. Lăsăm sosul să ajungă la punctul de fierbere, apoi adăugăm gorgonzola și parmezanul Parmigiano Reggiano în sosul de smântână și amestecăm până brânza se topește complet.
Aromatizăm sosul cu puțin oregano uscat și ajustăm gustul cu sare și piper după preferințe, după care punem carnea și pastele peste sos. Amestecăm bine pentru a le acoperi uniform.
Dacă sosul pare prea gros, îl subțiem cu puțină apă de la fiert păstrată anterior.
Presărați parmezan Parmigiano Reggiano ras deasupra pastelor și serviți-le imediat, garnisite cu ierburi proaspete sau fulgi de chilli, dacă doriți.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii