10 Sfaturi pentru a-ti organiza bucataria!


Dar pentru a nu te aglomera si a avea o bucatarie mereu pusa la punct, iata cateva sfaturi!

1. Arunca tot ce nu folosesti! Daca obisnuiesti sa depozitezi diverse lucururi in dulapuri si apoi sa nu le folosesti cu anii, arunca-le fara sa stai pe ganduri. Astfel vei salva spatiu!

2. Inlocuieste lucrurile care nu functioneaza! Daca o tigaie iti arde mancarea sau nu mai are maner, o poti arunca! Cel mai bine este sa cumperi lucruri noi si de calitate!

3. Depoziteaza ceea ce folosesti des, cat mai la indemana. Daca ai un gratar sau ustensile pentru vacanta, pune-le pe un raft mai inalt, iar cele pe care le folosesti zilnic, asigura-te ca le ai aproape, la distanta de un... brat!

4. Creaza "centre" ale diverselor activitati si depoziteaza acolo ustensilele de care ai nevoie. Pune filtrul, prajitorul si mixerul langa priza, tacamurile si farfuriile intr-un sertar langa masa, uleiul si condimentele langa aragaz, produsele de curatat langa chiuveta etc.

5. Fa ordine in frigider si dulapuri si arunca mancarea sau produsele care nu au data de garantie sau sunt expirate.

6. Bufetul sau insula din bucatarie trebuie sa fie cat mai libere. Daca folosesti storcatorul de fructe doar o data pe saptamana, acesta poate sta intr-un dulap si nu pe masa.

7. Bucataria este un loc unde se gateste si se ia masa, nu este birou sau locul de facut teme al copiilor tai. Deci, tine departe ziarele, caietele si alte hartii de mancare si tigai. Organizeaza spatiul destinat exclusiv mancarii, pentru a te putea bucura de tihna si armonie.

8. Curata pe masura ce ai terminat! Daca vei spala vasele si ustensilele pe masura ce le-ai folosit, in final nu vei mai sta cu orele in bucatarie pentru curatenie. Nu lasa niciodata vasele pentru a doua zi, munca va fi dubla, cu atata grasime intarita.

9. Foloseste dispozitive si recipiente speciale pentru condimente, nu le lasa in ambalajele in care le-ai cumparat. In primul rand, se mentin mai bine, apoi le vei gasi mult mai usosr.

10. Nu monta dulapuri suspendate la inaltimi la care tu nu ajungi sau sertare care nu se deschid complet. Te vei enerva de fiecare data cand vei cauta cate ceva. Fa totul cat mai accesibil si te vei bucura cu adevarat de timpul petrecut in bucataria ta! Articole recomadate:Cutitele in bucataria taIdeala in bucataria ta: masina de facut paine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!