5 idei de aperitive festive

5 idei de aperitive festive


1. Rulouri de prune uscate si sunca   Ingrediente: 10 felii de sunca foarte subtiri, 20 prune uscate, 20 scobitori.   Tot ce ai de facut este sa tai feliile de sunca in doua (pe latime), sa invelesti pruna in felia de sunca, sa o fixezi cu o scobitoare si sa o prajesti 3 minute intr-o tigaie incinsa pe toate partile pana se rumeneste.           2. Scobitori cu struguri si branzeturi   Ingrediente: 10 boabe de struguri, 10 cuburi de branza   Combinatia intre struguri si branza este una de succes, lucru stiut deja. Poti pregati cateva betigase pentru aperitiv cu struguri si branza pentru platourile cu aperitive. Aspectul vizual va fi deosebit, iar gustarea e bine-venita printre paharele de vin.             3. Frigarui Caprese   Ingrediente: 6 rosii cherry, o punguta cu mozzarella, patrunjel, busuioc, ulei de masline, sare si piper   Foarte de efect, frigaruile caprese cu rosii si mozzarella sunt si foarte gustoase. Amesteca cateva frunze de busuioc si patrunjel cu ulei de masline, sare si piper dupa gust si cateva picaturi de suc de lamaie. Pune rosiile cherry in aceasta marinata si lasa-le 10 minute. Apoi aseaza alternativ pe betigase de frigarui mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Poti sa le asezi in pahare mai inalte.         4. Rulouri cu sunca si mascarpone   Ingrediente: 250g mascarpone, 12 felii sunca, 1 legatura busuioc, 1 ceapa, sare, ulei de masline, cateva capere   Se amesteca toate ingredientele, busuiocul fiind tocat marunt, la fel si caperele si ceapa. Se aseaza crema de branza pe fiecare felie de sunca, se ruleaze si se aseaza pe un platou. Se pot servi cu salata verde stropita cu ulei de masline.             5. Bilute de branza cu masline   Ingrediente: 200g branza roquefort, 100g feta, masline albe, fistic Se faramiteaza branza roquefort si cea feta cu ajutorul unei furculite, apoi se amesteca pana la omogenizare si se da 1 ora la rece. Se ia cate o bucatica din acest amestec, in mijloc se aseaza o maslina (fara samburi) si se aranjeaza in mana pana ia forma unei bile care apoi se tavaleste prin fisticul zdrobit fin. Se dau din nou la rece si se scot doar in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de fasole in bol de paine
1
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Prajitura de casa cu mac
4
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Cartofi gratinati
5
Mancaruri cu cartofi

Cartofi gratinati

Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.

Cartofi gratinati
Parteneri
Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti
Bucataras.RO

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia