1. Rulouri de prune uscate si sunca
Ingrediente: 10 felii de sunca foarte subtiri, 20 prune uscate, 20 scobitori.
Tot ce ai de facut este sa tai feliile de sunca in doua (pe latime), sa invelesti pruna in felia de sunca, sa o fixezi cu o scobitoare si sa o prajesti 3 minute intr-o tigaie incinsa pe toate partile pana se rumeneste.
2. Scobitori cu struguri si branzeturi
Ingrediente: 10 boabe de struguri, 10 cuburi de branza
Combinatia intre struguri si branza este una de succes, lucru stiut deja. Poti pregati cateva betigase pentru aperitiv cu struguri si branza pentru platourile cu aperitive. Aspectul vizual va fi deosebit, iar gustarea e bine-venita printre paharele de vin.
3. Frigarui Caprese
Ingrediente: 6 rosii cherry, o punguta cu mozzarella, patrunjel, busuioc, ulei de masline, sare si piper
Foarte de efect, frigaruile caprese cu rosii si mozzarella sunt si foarte gustoase. Amesteca cateva frunze de busuioc si patrunjel cu ulei de masline, sare si piper dupa gust si cateva picaturi de suc de lamaie. Pune rosiile cherry in aceasta marinata si lasa-le 10 minute.
Apoi aseaza alternativ pe betigase de frigarui mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Poti sa le asezi in pahare mai inalte.
4. Rulouri cu sunca si mascarpone
Ingrediente: 250g mascarpone, 12 felii sunca, 1 ...
legatura busuioc, 1 ceapa, sare, ulei de masline, cateva capere
Se amesteca toate ingredientele, busuiocul fiind tocat marunt, la fel si caperele si ceapa. Se aseaza crema de branza pe fiecare felie de sunca, se ruleaze si se aseaza pe un platou. Se pot servi cu salata verde stropita cu ulei de masline.
5. Bilute de branza cu masline
Ingrediente: 200g branza roquefort, 100g feta, masline albe, fistic
Se faramiteaza branza roquefort si cea feta cu ajutorul unei furculite, apoi se amesteca pana la omogenizare si se da 1 ora la rece. Se ia cate o bucatica din acest amestec, in mijloc se aseaza o maslina (fara samburi) si se aranjeaza in mana pana ia forma unei bile care apoi se tavaleste prin fisticul zdrobit fin. Se dau din nou la rece si se scot doar in momentul servirii.
Se amesteca toate ingredientele, busuiocul fiind tocat marunt, la fel si caperele si ceapa. Se aseaza crema de branza pe fiecare felie de sunca, se ruleaze si se aseaza pe un platou. Se pot servi cu salata verde stropita cu ulei de masline.
5. Bilute de branza cu masline
Ingrediente: 200g branza roquefort, 100g feta, masline albe, fistic
Se faramiteaza branza roquefort si cea feta cu ajutorul unei furculite, apoi se amesteca pana la omogenizare si se da 1 ora la rece. Se ia cate o bucatica din acest amestec, in mijloc se aseaza o maslina (fara samburi) si se aranjeaza in mana pana ia forma unei bile care apoi se tavaleste prin fisticul zdrobit fin. Se dau din nou la rece si se scot doar in momentul servirii.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe