5 idei de aperitive festive

(0)
admin postat de









1. Rulouri de prune uscate si sunca



 

Ingrediente: 10 felii de sunca foarte subtiri, 20 prune uscate, 20 scobitori.

 

Tot ce ai de facut este sa tai feliile de sunca in doua (pe latime), sa invelesti pruna in felia de sunca, sa o fixezi cu o scobitoare si sa o prajesti 3 minute intr-o tigaie incinsa pe toate partile pana se rumeneste.

 

 

 

 

 















2. Scobitori cu struguri si branzeturi







 

Ingrediente: 10 boabe de struguri, 10 cuburi de branza

 

Combinatia intre struguri si branza este una de succes, lucru stiut deja. Poti pregati cateva betigase pentru aperitiv cu struguri si branza pentru platourile cu aperitive. Aspectul vizual va fi deosebit, iar gustarea e bine-venita printre paharele de vin.

 

 

 

 

 













 







3. Frigarui Caprese



 

Ingrediente: 6 rosii cherry, o punguta cu mozzarella, patrunjel, busuioc, ulei de masline, sare si piper

 

Foarte de efect, frigaruile caprese cu rosii si mozzarella sunt si foarte gustoase. Amesteca cateva frunze de busuioc si patrunjel cu ulei de masline, sare si piper dupa gust si cateva picaturi de suc de lamaie. Pune rosiile cherry in aceasta marinata si lasa-le 10 minute.

Apoi aseaza alternativ pe betigase de frigarui mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Poti sa le asezi in pahare mai inalte.

 

 

 

 















4. Rulouri cu sunca si mascarpone



 

Ingrediente: 250g mascarpone, 12 felii sunca, 1 ...
legatura busuioc, 1 ceapa, sare, ulei de masline, cateva capere

 

Se amesteca toate ingredientele, busuiocul fiind tocat marunt, la fel si caperele si ceapa. Se aseaza crema de branza pe fiecare felie de sunca, se ruleaze si se aseaza pe un platou. Se pot servi cu salata verde stropita cu ulei de masline.

 

 

 

 

 

 







5. Bilute de branza cu masline



 

Ingrediente: 200g branza roquefort, 100g feta, masline albe, fistic

Se faramiteaza branza roquefort si cea feta cu ajutorul unei furculite, apoi se amesteca pana la omogenizare si se da 1 ora la rece. Se ia cate o bucatica din acest amestec, in mijloc se aseaza o maslina (fara samburi) si se aranjeaza in mana pana ia forma unei bile care apoi se tavaleste prin fisticul zdrobit fin. Se dau din nou la rece si se scot doar in momentul servirii.
Alte articole cu:
mese festive
recomandari

Daca si tu te-ai saturat de clasicele aperitive: sandwich-uri, snitele, chiftele, oua umplute, asa cum le stim ...

citește—

 
Masa de Craciun este una cat se poate de importanta, iar desertul este si el la fel de important. In ...

citește—

Gazda unei petreceri face tot timpul diferenta intre o petrecere reusita si un esec total. Sunt cateva reguli ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite