8 mituri in bucatarie

1. Iuteala ardeilor sta in semintele acestora! Capsaicina, substanta responsabila pentru gustul iute al ardeilor, este localizata in vinisoarele albe din interiorul ardeiului. Semintele contin foarte putina (sau deloc) capsaicina, insa ele sunt foarte iuti din cauza apropierii de coaja alba iute a ardeiului.
2. Nu trebuie sa speli ciupercile pentru ca devin satuarate cu apa. Si aici exista putin adevar. Daca lasam ciupercile acoperite cu apa cateva ore, ele devin saturate de apa. Daca insa le clatim si apoi le folosim sa le uscam cu un prosop de bucatarie, apa absorbita este foarte putina.
3. Carnea prajita isi pastreaza sucul in interior! Prajirea nu influenteaza suculenta carnii. Daca prajesti carnea o faci pentru a-i carameliza exteriorul, a-i spori aroma si nu pentru a o face mai suculenta.

4. Marinatele inmoaie carnea! In acest mit exista si o samnata de adevar, insa marinatele au acest efect doar daca ai folosit la prepararea lor o substanta acida, ca lamaia sau otetul, si chiar si asa efectul este limitat. Acidul distruge partial proteinele de la suprafata si indiferent cat timp lasi carnea la marinat, doar cativa milimetri de la suprafata vor fi influentati.

5. Daca pui sare la fasole sau mazare inca de la inceputul procesului de gatire, acestea raman tari. De fapt, este recomandat sa sarezi mancarea la inceput pentru ca fi mai gustoasa, accentuandu-se astfel aromele.

6. Nu trebuie sa sarezi carnea inainte de preparare. Cercetarile au aratat ca acesta este un mit: carnea sarata inainte de gatire este mult mai gustoasa decat cea sarata la final.

7. Cea mai mare parte a alcoolului folosit la gatit se evapora odata ce mancarea incepe sa fiarba! Pentru evaporarea completa a alcoolului trebuie sa treaca in jur de doua ore la o temperatura ridicata.

8. Daca adaugi sare sau ulei in apa in care fierb pastele vei preveni lipirea acestora. Sarea se adauga la inceput in apa in care vor fierbe pastele doar pentru gust. Uleiul nu va avea niciun efect, el doar va pluti deasupra apei. Pentru a nu se lipi pastele pune-le intr-un vas mare cu apa care fierbe si amesteca-le inca de la inceput.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Desert prajitura Snickers
Bucataras.RO

Desert prajitura Snickers

 Hristos a înviat! Am avut parte de un weekend foooarte aglomerat și prin această aglomerare vreau de fapt să...

Desert prajitura Snickers
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!