8 mituri in bucatarie

1. Iuteala ardeilor sta in semintele acestora! Capsaicina, substanta responsabila pentru gustul iute al ardeilor, este localizata in vinisoarele albe din interiorul ardeiului. Semintele contin foarte putina (sau deloc) capsaicina, insa ele sunt foarte iuti din cauza apropierii de coaja alba iute a ardeiului.
2. Nu trebuie sa speli ciupercile pentru ca devin satuarate cu apa. Si aici exista putin adevar. Daca lasam ciupercile acoperite cu apa cateva ore, ele devin saturate de apa. Daca insa le clatim si apoi le folosim sa le uscam cu un prosop de bucatarie, apa absorbita este foarte putina.
3. Carnea prajita isi pastreaza sucul in interior! Prajirea nu influenteaza suculenta carnii. Daca prajesti carnea o faci pentru a-i carameliza exteriorul, a-i spori aroma si nu pentru a o face mai suculenta.

4. Marinatele inmoaie carnea! In acest mit exista si o samnata de adevar, insa marinatele au acest efect doar daca ai folosit la prepararea lor o substanta acida, ca lamaia sau otetul, si chiar si asa efectul este limitat. Acidul distruge partial proteinele de la suprafata si indiferent cat timp lasi carnea la marinat, doar cativa milimetri de la suprafata vor fi influentati.

5. Daca pui sare la fasole sau mazare inca de la inceputul procesului de gatire, acestea raman tari. De fapt, este recomandat sa sarezi mancarea la inceput pentru ca fi mai gustoasa, accentuandu-se astfel aromele.

6. Nu trebuie sa sarezi carnea inainte de preparare. Cercetarile au aratat ca acesta este un mit: carnea sarata inainte de gatire este mult mai gustoasa decat cea sarata la final.

7. Cea mai mare parte a alcoolului folosit la gatit se evapora odata ce mancarea incepe sa fiarba! Pentru evaporarea completa a alcoolului trebuie sa treaca in jur de doua ore la o temperatura ridicata.

8. Daca adaugi sare sau ulei in apa in care fierb pastele vei preveni lipirea acestora. Sarea se adauga la inceput in apa in care vor fierbe pastele doar pentru gust. Uleiul nu va avea niciun efect, el doar va pluti deasupra apei. Pentru a nu se lipi pastele pune-le intr-un vas mare cu apa care fierbe si amesteca-le inca de la inceput.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia