8 mituri in bucatarie

1. Iuteala ardeilor sta in semintele acestora! Capsaicina, substanta responsabila pentru gustul iute al ardeilor, este localizata in vinisoarele albe din interiorul ardeiului. Semintele contin foarte putina (sau deloc) capsaicina, insa ele sunt foarte iuti din cauza apropierii de coaja alba iute a ardeiului.
2. Nu trebuie sa speli ciupercile pentru ca devin satuarate cu apa. Si aici exista putin adevar. Daca lasam ciupercile acoperite cu apa cateva ore, ele devin saturate de apa. Daca insa le clatim si apoi le folosim sa le uscam cu un prosop de bucatarie, apa absorbita este foarte putina.
3. Carnea prajita isi pastreaza sucul in interior! Prajirea nu influenteaza suculenta carnii. Daca prajesti carnea o faci pentru a-i carameliza exteriorul, a-i spori aroma si nu pentru a o face mai suculenta.

4. Marinatele inmoaie carnea! In acest mit exista si o samnata de adevar, insa marinatele au acest efect doar daca ai folosit la prepararea lor o substanta acida, ca lamaia sau otetul, si chiar si asa efectul este limitat. Acidul distruge partial proteinele de la suprafata si indiferent cat timp lasi carnea la marinat, doar cativa milimetri de la suprafata vor fi influentati.

5. Daca pui sare la fasole sau mazare inca de la inceputul procesului de gatire, acestea raman tari. De fapt, este recomandat sa sarezi mancarea la inceput pentru ca fi mai gustoasa, accentuandu-se astfel aromele.

6. Nu trebuie sa sarezi carnea inainte de preparare. Cercetarile au aratat ca acesta este un mit: carnea sarata inainte de gatire este mult mai gustoasa decat cea sarata la final.

7. Cea mai mare parte a alcoolului folosit la gatit se evapora odata ce mancarea incepe sa fiarba! Pentru evaporarea completa a alcoolului trebuie sa treaca in jur de doua ore la o temperatura ridicata.

8. Daca adaugi sare sau ulei in apa in care fierb pastele vei preveni lipirea acestora. Sarea se adauga la inceput in apa in care vor fierbe pastele doar pentru gust. Uleiul nu va avea niciun efect, el doar va pluti deasupra apei. Pentru a nu se lipi pastele pune-le intr-un vas mare cu apa care fierbe si amesteca-le inca de la inceput.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede, gustoase si simplu de preparat.

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
3
Mancaruri de post

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cozonac Mariana
4
Cozonac

Cozonac Mariana

ALUATUL: 1. Am topit untul pe foc sau electric, impreuna cu uleiul. Untul trebuie topit pana putin de tot se rumeneste, si...

Cozonac Mariana
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
5
Retete culinare

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval

Culinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
Parteneri
Rulada aperitiv cu crema de branza
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu crema de branza

Am facut pentru prima data acest fel de rulada aperitiv si am fost foarte multumita de rezultat.Ne-a placut foarte mult.

Rulada aperitiv cu crema de branza
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia