8 mituri in bucatarie

1. Iuteala ardeilor sta in semintele acestora! Capsaicina, substanta responsabila pentru gustul iute al ardeilor, este localizata in vinisoarele albe din interiorul ardeiului. Semintele contin foarte putina (sau deloc) capsaicina, insa ele sunt foarte iuti din cauza apropierii de coaja alba iute a ardeiului.
2. Nu trebuie sa speli ciupercile pentru ca devin satuarate cu apa. Si aici exista putin adevar. Daca lasam ciupercile acoperite cu apa cateva ore, ele devin saturate de apa. Daca insa le clatim si apoi le folosim sa le uscam cu un prosop de bucatarie, apa absorbita este foarte putina.
3. Carnea prajita isi pastreaza sucul in interior! Prajirea nu influenteaza suculenta carnii. Daca prajesti carnea o faci pentru a-i carameliza exteriorul, a-i spori aroma si nu pentru a o face mai suculenta.

4. Marinatele inmoaie carnea! In acest mit exista si o samnata de adevar, insa marinatele au acest efect doar daca ai folosit la prepararea lor o substanta acida, ca lamaia sau otetul, si chiar si asa efectul este limitat. Acidul distruge partial proteinele de la suprafata si indiferent cat timp lasi carnea la marinat, doar cativa milimetri de la suprafata vor fi influentati.

5. Daca pui sare la fasole sau mazare inca de la inceputul procesului de gatire, acestea raman tari. De fapt, este recomandat sa sarezi mancarea la inceput pentru ca fi mai gustoasa, accentuandu-se astfel aromele.

6. Nu trebuie sa sarezi carnea inainte de preparare. Cercetarile au aratat ca acesta este un mit: carnea sarata inainte de gatire este mult mai gustoasa decat cea sarata la final.

7. Cea mai mare parte a alcoolului folosit la gatit se evapora odata ce mancarea incepe sa fiarba! Pentru evaporarea completa a alcoolului trebuie sa treaca in jur de doua ore la o temperatura ridicata.

8. Daca adaugi sare sau ulei in apa in care fierb pastele vei preveni lipirea acestora. Sarea se adauga la inceput in apa in care vor fierbe pastele doar pentru gust. Uleiul nu va avea niciun efect, el doar va pluti deasupra apei. Pentru a nu se lipi pastele pune-le intr-un vas mare cu apa care fierbe si amesteca-le inca de la inceput.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa