Aperitive calde pentru zile geroase!

Aperitive calde pentru zile geroase!

Poate ca pentru multi dintre noi rezolutia pentru 2015 este inceperea unei diete. Ca faci parte dintre acestia sau nu, iti garantam ca vei adora ideile de mai jos pentru o cina usoara din serile geroase de ianuarie. Alaturi de un ceai aromat fierbinte sau poate chiar de un punch, aceste aperitive ingenioase se vor constitui intr-un adevarat rasfat binemeritat dupa o zi solicitanta si stresanta! Incercati-le si bucurati-va de aceste delicii simple!   Rulouri cu urda si ardei gras Ingrediente: 3 lipii de marime medie 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben 200 gr urda KOLIBA 2 linguri unt Premium KOLIBA Sare, piper, boia dulce - dupa gust Mod de preparare: Ardeii se spala, curata si se taie cubulete mici. Untul si urda (la temperatura camerei) se amesteca, apoi se incorporeaza ardeii. Se adauga sarea, piperul, boiaua. Se taie fiecare lipie in jumatate. Se incalzesc bucatile de lipie in cuptor. Atentie: trebuie doar sa fie fierbinti, nu sa se coaca! Se ung bucatile de lipie cu amestecul obtinut, se ruleaza si se servesc calde. Tips: Aveti liber la condimente! Adaugati ce va place si inovati mereu!   Ciuperci cu cascaval afumat si bacon Ingrediente: 500 gr ciuperci mari 200 gr cascaval afumat KOLIBA 150 gr bacon O legatura mica de marar 1-2 linguri smantana Sare, piper alb, piper negru – dupa gust Mod de preparare: Se spala si se curate ciupercile, se folosesc doar palariile. Se taie marunt baconul si mararul, se adauga smantana, sarea si piperul. Cascavalul KOLIBA se rade. Se umplu ciupercile cu amestecul obtinut si se pune deasupra cate o lingurita de cascaval KOLIBA ras. Se tapeteaza un vas de sticla termorezistenta cu hartie de copt si se pun ciupercile la cuptor pana se rumenesc. Se servesc fierbinti! Tips: Daca va plac combinatiile neobisnuite, in loc de piper puteti pune chimen sau nuca macinata!   Mini-tartine fierbinti cu cascaval si sunca Ingrediente: O bagheta frantuzeasca alba ½ pachet unt slab KOLIBA 250 gr cascaval KOLIBA 250 gr sunca slaba Sare, boia de ardei dulce Mod de preparare: Se taie bagheta in felii cu grosimea de 1 cm. Se ung cu unt KOLIBA. Feliile de sunca (taiate foarte subtiri) se impacheteaza in 4 si se aplica pe feliile de paine.  Cascavalul KOLIBA se rade si se aplica topping pe mini-tartine. Se adauga un varf de sare si boia pe fiecare felie.se Se tapeteaza un vas de sticla termorezistenta cu hartie de copt si se pun mini-tartinele le la cuptor pana se rumenesc. Se servesc, de asemenea, fierbinti! Tips: Se pot orna cu rosii cherry si oregano! © Foto: FarmFresh.com, Followpics.me, Craftdiaries.gm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Galbiori cu ficatei de pui pe pat de orez si spanac
5
Mancaruri cu ciuperci

Galbiori cu ficatei de pui pe pat de orez si spanac

E primavara? avem gust si culoare!

Galbiori cu ficatei de pui pe pat de orez si spanac
Parteneri
Salata cu paste si maioneza
Bucataras.RO

Salata cu paste si maioneza

Delicioasa si aceasta varianta de salata de paste ...

Salata cu paste si maioneza
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj