Aperitive festive reci, de vara

Aperitive festive reci, de vara

    Oferta de aperitive reci, potrivite pentru vara este una variata, dar in cele ce urmeaza iti vom arata cum sa le transformi in aperitive potrivite pentru orice ocazie festiva si cum sa faci diferite combinatii care te vor transforma intr-un adevarat Chef. 1. Aperitivul cu pepene galben si sunca este destul de buclucas atunci cand vine vorba de mancat daca alegi sa il prezinti pe un platou de aperitive la o petrecere de vara. Feliile de pepene mari si zemoase si prosciutto-ul pot pune invitatii in dificultate sau in posturi jenante, asa ca alege sa il prezinti in "soldatei" ce pot fi consumati dintr-o inghititura. "Prinde" pepenele galben si sunca cu o scobitoare alaturi de niste masline proaspete sau umplute.         2. Salata vieneza cu crema de branza este simplu de facut, nu necesita folosirea cuptorului si este delicioasa! Un aperitiv perfect pentru zilele calde. Alege sa o prezinti tot in portii mici, pe un "butoias" de castravete. 3. Asa cum cred ca ti-ai dat seama, portiile mici, individuale, atunci cand vine vorba de aperitive, sunt cheia unei petreceri reusite indiferent de anotimp. Aperitivele trebuie sa poata fi consumate cu usurinta, fara a pune in pericol patarea hainelor invitatilor sau scaparea accidentala pe jos. Salata caprese este un aperitiv emblematic verii. O combinatie atat de simpla, dar atat de gustoasa, mai ales cu rosii proaspete si dulci. Daca dispui de vase mici, individuale alege sa o prezinti asa. 4. Ca sa pregatesti platourile de aperitive festive nu trebuie sa petreci ore in sir in bucatarie. Pe cat de repede se consuma pe atat de repede ar trebui preparate :). Nu evita combinatiile "ciudate" dar nici nu incerca sa mergi pe ghicite, unele ingrediente pur si simplu nu se potrivesc. Pregateste felii de smochine coapte, bucatele mici de branza brie si niste prosciutto, toate "legate" cu o scobitoare pentru niste aperitive deosebite. 5. Fructele de vara pot fi si ele folosite cu succes la pregatirea unor aperitive. Gustul dulce-acrisor al nectarinelor se potriveste de minune pe o baza de paine neagra prajita si un pat de branza feta. Asezoneaza cu niste frunze de cimbrisor (nu foarte mult pentru ca e aromat) si piper proaspat macinat. 6. Inspira-te din bucataria spaniola si pregateste diferite tapas. Sunt usoare, pot fi pregatite o multime de combinatii si se servesc foarte usor.           7. Briosele aperitiv se pregatesc rapid si usor, ingredientele pot fi adaptate dupa preferinta si pot fi servite atat reci cat si calde. In plus sunt gustari ce merg perfect langa berea rece :). Cosmetizeaza-le cu niste felii de prosciutto sau diferite tipuri de salam taiate in felii subtiri si rasucite in forma de floare pe care le prinzi cu ajutorul scobitorilor. Pofta buna si petrecere frumoasa!  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :))) Baietii mei sunt fani radauteana, dar...

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!