Feng Shui este o practica traveche de 6000 de ani, initiata de chinezi care se bazeaza pe observarea atenta a fortelor ceresti (timpul), a celor pamantesti (spatiul exterior si cel interior) si a modului in care qi-ul (energia) celor doua planuri interactioneaza. Este o practica ce aduce echilibru intre aceste forte.
Termenul "Feng Shui", care se traduce literal "vant apa" - cele doua elemente care influenteaza curgerea energiei in spatiu -, reprezinta in mod figurativ arta si stiinta de a trai in armonie cu mediul inconjurator.
Vorbind despre bucatarie, principiile Feng Shui asociaza aceasta incapere cu conceptul de prosperitate si sanatate fiind considerata cea mai importanta camera a casei care trebuie pastrata in permanenta curata.
Daca ceva este stricat in bucatarie (instalatii, usi, dulapuri) este bine sa fie reparate cat mai repede. Daca robinetele de apa sunt defecte trebuie reparate pentru ca apa reprezinta simbolul banilor, iar curgerea apei necontrolata insemna pierderea lor.
Frigiderul este un adevarat magnet pentru pastrarea si "ingramadirea" diferitelor produse, care de multe ori "stationeaza" pana dupa termenul de valabilitate... Or Feng Shui se bazeaza pe fluxul de energie qi care circula prin casa si prin corpul uman. Este esential ca mancarea pe care o consumam sa fie "impachetata" cu energie vibranta qi care sa aduca echilibru si armonie corpurilor noastre.
Frigiderul trebuie sa fie organizat in mod sistematic si sa fie curat pentru ca fluxul de energie qi sa "curga" fara nici un efort prin toate cotloanele acestuia. Astfel, reducem foarte mult riscul ca energia qi sa fie blocata sau sa ramana intr-o faza de stagnare. Alimentele trebuie depozitate in ordine si trebuie sa fie astfel impachetate incat sa nu se altereze sau sa se amestece aromele.
Nu plasati frigiderul vis-a-vis sau langa aragazul din bucatarie.
Aragazul reprezinta bunastarea.
Chiuveta si aragazul sunt simbolurile a doua elemente de baza, complementare, apa si focul. Locul ocupat de cele doua este deosebit de important. Cautati sa aveti o distanta intre aragaz si chiuveta, altfel intra in contradictie elementele foc - apa.
O alta modalitate de aducere a energiilor pozitive in bucatarie sunt florile proaspete. Florile uscate sunt de evitat neavand viata in ele.
Este de preferat ca mesele de marmura sa fie inlocuite cu mese de lemn. Si mai bine daca sunt rotunde.
Culoarea in Feng Shui este un element subtil, energizant. Pusa acolo unde trebuie (indiferent daca e vorba de un obiect decorativ, o zugraveala, un covor etc.), culoarea sporeste energiile pozitive si le diminueaza pe cele negative.
Pentru bucatarie se recomanda culorile galben (o culoare expansiva, care inspira sociabilitate, comunicare, abundenta) si oranj (simbolul Feng Shui al miscarii, schimbarii).
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii