Doar bucatarii de profesie stiu anumite secrete care vor face ca bucataria ta si alimentele pe care le pregatesti sa fie cu adevarat profesioniste.
Culinar.ro iti dezvaluie cateva dintre aceste secrete, care cu siguranta te vor ajuta de acum incolo la pregatirea celor mai bune meniuri.
Iata care sunt aceste sfaturi:
- o omleta pufoasa si gustoasa se obtine adaugand putin praf de copt in compozitie si folosind o tigaie neaderenta si foarte putin ulei
- snitele din carne de porc sau pui ies si mai gustoase daca in locul fainii sau pesmetului, folosesti faina de orez, susan, migdale macinate, nuci macinate sau chiar fulgi de cocos
- galbenusul de ou se pastreaza excelent la frigider acoperit cu... putin ulei
- la gogosile din cartofi nu se pune faina, care se va arde in timpul coacerii. In schimb cartofii trebuie scursi foarte bine de apa
- pestele se sterge bine cu un prosop de bucatarie inainte de prajire
- fierbe carnea inainte de a face preparate delicioase din ea, chiar inainte de prajire. Supa rezulatat prin fierbere se poate folosi la alte mancaruri, cum ar fi pilaf, tocanite, paste
- daca ai probleme cu stomacul de la castraveti proaspeti, scobeste-i pe interior, elimina semintele si pune-i la cuptor cateva minute
- daca nu poti manca ceapa sau usturoi din cauza aciditatii stomacului, nu este cazul sa renunti la ele. Fierbe-le intr-un singur clocot inainte de a le folosi in mancare sau chiar in salate
- cartofii albi, fainosi se vor inmuia la prajit, insa sunt excelenti pentru piure
- sosurile complicate le poti "lega" cu un cascaval neutru (nu afumat), in loc de a folosi faina sau smantana
- sare poate fi inlocuita cu succes cu diverse condimente (tarhonul este cel mai recomandat). Realizeaza un mix de condimente pentru fiecare fel de mancare, pentru a-ti fi mai usor la gatit
- pune in sticla de ulei cateva masline sau condimente pentru un gust desavarsit.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeDragii mei, astazi vreau sa va arat cum sa faceti eclere pas cu pas. Am primit multe mesaje in care am fost rugata sa postez...
Eclere pas cu pas (reteta video)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii