Doar bucatarii de profesie stiu anumite secrete care vor face ca bucataria ta si alimentele pe care le pregatesti sa fie cu adevarat profesioniste.
Culinar.ro iti dezvaluie cateva dintre aceste secrete, care cu siguranta te vor ajuta de acum incolo la pregatirea celor mai bune meniuri.
Iata care sunt aceste sfaturi:
- o omleta pufoasa si gustoasa se obtine adaugand putin praf de copt in compozitie si folosind o tigaie neaderenta si foarte putin ulei
- snitele din carne de porc sau pui ies si mai gustoase daca in locul fainii sau pesmetului, folosesti faina de orez, susan, migdale macinate, nuci macinate sau chiar fulgi de cocos
- galbenusul de ou se pastreaza excelent la frigider acoperit cu... putin ulei
- la gogosile din cartofi nu se pune faina, care se va arde in timpul coacerii. In schimb cartofii trebuie scursi foarte bine de apa
- pestele se sterge bine cu un prosop de bucatarie inainte de prajire
- fierbe carnea inainte de a face preparate delicioase din ea, chiar inainte de prajire. Supa rezulatat prin fierbere se poate folosi la alte mancaruri, cum ar fi pilaf, tocanite, paste
- daca ai probleme cu stomacul de la castraveti proaspeti, scobeste-i pe interior, elimina semintele si pune-i la cuptor cateva minute
- daca nu poti manca ceapa sau usturoi din cauza aciditatii stomacului, nu este cazul sa renunti la ele. Fierbe-le intr-un singur clocot inainte de a le folosi in mancare sau chiar in salate
- cartofii albi, fainosi se vor inmuia la prajit, insa sunt excelenti pentru piure
- sosurile complicate le poti "lega" cu un cascaval neutru (nu afumat), in loc de a folosi faina sau smantana
- sare poate fi inlocuita cu succes cu diverse condimente (tarhonul este cel mai recomandat). Realizeaza un mix de condimente pentru fiecare fel de mancare, pentru a-ti fi mai usor la gatit
- pune in sticla de ulei cateva masline sau condimente pentru un gust desavarsit.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaO ciorba gustoasa, hranitoare, ideala pentru zilele friguroase de iarna. Usor de facut si rapida.
Bors de sfeclaChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelCocosei de munte, sunt foarte foarte gustosi.
Pui coquelets cu lamaie la cuptorReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii