Doar bucatarii de profesie stiu anumite secrete care vor face ca bucataria ta si alimentele pe care le pregatesti sa fie cu adevarat profesioniste.
Culinar.ro iti dezvaluie cateva dintre aceste secrete, care cu siguranta te vor ajuta de acum incolo la pregatirea celor mai bune meniuri.
Iata care sunt aceste sfaturi:
- o omleta pufoasa si gustoasa se obtine adaugand putin praf de copt in compozitie si folosind o tigaie neaderenta si foarte putin ulei
- snitele din carne de porc sau pui ies si mai gustoase daca in locul fainii sau pesmetului, folosesti faina de orez, susan, migdale macinate, nuci macinate sau chiar fulgi de cocos
- galbenusul de ou se pastreaza excelent la frigider acoperit cu... putin ulei
- la gogosile din cartofi nu se pune faina, care se va arde in timpul coacerii. In schimb cartofii trebuie scursi foarte bine de apa
- pestele se sterge bine cu un prosop de bucatarie inainte de prajire
- fierbe carnea inainte de a face preparate delicioase din ea, chiar inainte de prajire. Supa rezulatat prin fierbere se poate folosi la alte mancaruri, cum ar fi pilaf, tocanite, paste
- daca ai probleme cu stomacul de la castraveti proaspeti, scobeste-i pe interior, elimina semintele si pune-i la cuptor cateva minute
- daca nu poti manca ceapa sau usturoi din cauza aciditatii stomacului, nu este cazul sa renunti la ele. Fierbe-le intr-un singur clocot inainte de a le folosi in mancare sau chiar in salate
- cartofii albi, fainosi se vor inmuia la prajit, insa sunt excelenti pentru piure
- sosurile complicate le poti "lega" cu un cascaval neutru (nu afumat), in loc de a folosi faina sau smantana
- sare poate fi inlocuita cu succes cu diverse condimente (tarhonul este cel mai recomandat). Realizeaza un mix de condimente pentru fiecare fel de mancare, pentru a-ti fi mai usor la gatit
- pune in sticla de ulei cateva masline sau condimente pentru un gust desavarsit.
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiSe alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...
Bum Bum TequilaFructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!
Serbet din smochineIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarineAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii