Gospodinele din Romania au inventat si gatit o multime de retete de sarmale, care mai de care mai gustoase: fie ca sunt de post, cu soia, cu slanina si carne de porc, cu ciuperci sau alte ingrediente, sarmalele ne amintesc intotdeauna de casa, de bunici si parinti si de masa bogata de Craciun. Desi se spune ca sarmalele isi au originea in Moldova, in zilele noastre s-au adaugat la reteta originala savoarea ardeilor iuti ardelenesti, sosul de rosii dulce bulgaresc sau diverese mirodenii orientale. Astfel avem acum reteta unor minuni culinare, impachetate cu grija in diverse invelisuri dulci-acrisoare, inmuiate in smatana sau iaurt, cu adaos neaos de sunculita de porc si ardei iuti si servite alaturi de o mamaliguta fierbinte si un paharel de tuica. Alaturi de bradul impodobit, cozonacii parfumati si rasul fericit al copiilor, sarmalele reprezinta Craciunul traditional romanesc. Culinar.ro a adunat pentru tine cateva retete de sarmale delicioase, pe care le poti incerca anul acesta, pentru masa de Craciun. Sarmale moldovenesti Sarmale cu soia pentru vegetarieni
Sarmale sparte Sarmale cu ciuperci Sarmale in foi de varza de la Bunica Sarmale de varza rosie in sos de vin Sarmale in foi de vita, stevie sau spanac Sarmale grecesti Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat) Sarmalute in foi de vita Sarmalute in dovleac Sarmalute din piept de curcan Sarmalute cu afumatura
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii