Pentru a evita astfel de situatii, Culinar.ro iti enumera cateva principii de baza ale pastrarii alimentelor la frigider.
- puneti alimentele pe locurile lor specifice in frigider: legumele intr-un compartiment, fructele in altul, ouale pe locul lor.
- preparatele ramase de la masa nu le lasati descoperite sau doar cu o farfurie peste ele, vor imprastia mirosuri destul de neplacute in tot frigiderul. Folositi recipiente din plastic acoperite etans sau folie de plastic.
- nu puneti mancare calda in firgider - se strica mult mai repede!
- ardeii, vinetele, lamaile, portocalele si bananele se pastreaza cel mai bine in pungi de hartie
- daca ati dezghetat partial un pachet cu carne, nu il mai recongelati. La fel, legumele inghetate.
- carnea se decongeleaza in firgider si nu la temperatura camerei, pentru ca astfel este protejata de bacterii
- daca frigiderul este foarte aglomerat, aerul rece nu va curcula, iar multe produse se vor altera rapid
- daca frigiderul tau miroase urat si nu ai produse speciale de indepartat astfel de mirosuri, pune o bucata de paine imbibata cu otet intr-un recipient la mijlocul frigiderului
- maioneza, salatele si produsele proaspete cu ou nu se pastreaza mai mult de o zi, chiar si la frigider
- nu depozitati alimentele care curg in pungi, ci in recipiente etanse
- primele randuri ale frigiderului sunt rezervate pentru mancarea gatita, iar cele de jos pentru produsele nepreparate termic
- daca plecati in concediu nu lasati nimic in frigider si neaparat, scoateti-l din priza.
- frigiderul se curata periodic cu produse specifice pe care le gasiti la supermarket.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii