Cum pastram alimentele la frigider?

Pentru a evita astfel de situatii, Culinar.ro iti enumera cateva principii de baza ale pastrarii alimentelor la frigider.
- puneti alimentele pe locurile lor specifice in frigider: legumele intr-un compartiment, fructele in altul, ouale pe locul lor.
- preparatele ramase de la masa nu le lasati descoperite sau doar cu o farfurie peste ele, vor imprastia mirosuri destul de neplacute in tot frigiderul. Folositi recipiente din plastic acoperite etans sau folie de plastic.
- nu puneti mancare calda in firgider - se strica mult mai repede!
- ardeii, vinetele, lamaile, portocalele si bananele se pastreaza cel mai bine in pungi de hartie
- daca ati dezghetat partial un pachet cu carne, nu il mai recongelati. La fel, legumele inghetate.
- carnea se decongeleaza in firgider si nu la temperatura camerei, pentru ca astfel este protejata de bacterii
- daca frigiderul este foarte aglomerat, aerul rece nu va curcula, iar multe produse se vor altera rapid
- daca frigiderul tau miroase urat si nu ai produse speciale de indepartat astfel de mirosuri, pune o bucata de paine imbibata cu otet intr-un recipient la mijlocul frigiderului
- maioneza, salatele si produsele proaspete cu ou nu se pastreaza mai mult de o zi, chiar si la frigider
- nu depozitati alimentele care curg in pungi, ci in recipiente etanse
- primele randuri ale frigiderului sunt rezervate pentru mancarea gatita, iar cele de jos pentru produsele nepreparate termic
- daca plecati in concediu nu lasati nimic in frigider si neaparat, scoateti-l din priza.
- frigiderul se curata periodic cu produse specifice pe care le gasiti la supermarket.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...

Ciorba de perisoare delicioasa
Pui cu ciuperci in sos de rosii

Pui cu ciuperci in sos de rosii

Retete dietetice

Pui cu ciuperci in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mozart
1
Prajituri

Mozart

Buna si rapida.

Mozart
Cartofi scazuti cu usturoi
2
Mancaruri cu cartofi

Cartofi scazuti cu usturoi

Se curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se curata usturoiul, se spala si se...

Cartofi scazuti cu usturoi
Chiftele din vinete cu cascaval
3
Aperitive cu carne

Chiftele din vinete cu cascaval

Retete dietetice

Chiftele din vinete cu cascaval
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos
4
Prajituri

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Deliciu!

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos
Rulada aperitiv Aurica
5
Aperitive cu carne

Rulada aperitiv Aurica

Rulada aperitiv Aurica este delicioasa! Pe langa faptul ca puteti adapta umplutura dupa bunul plac, rulada aperitiv este un...

Rulada aperitiv Aurica
Parteneri
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita