Reteta originala se numea "tocanita picanta" si cuprindea doar cateva alimente: ardei chili, carne de vita, usturoi, ceapa si chimen.
Bucatariile care au preluat aceasta reteta si-au pus amprenta personala asupra ei, gatind un "chili con carne" extrem de original, incluzand fasole boabe, rosii si alte legume.
"Chili con carne" se poate gasi la majoritatea restaurantelor internationale, iar in America chiar si la fast-food-uri. Se poate gati chiar si varianta vegetariana, chili, fara adaos de carne.
Iata cum poti prepara un chili con carne acasa la tine, cu ceea ce ai prin frigider si camara:
Se taie bucati mari 2 cepe vechi si 2-3 fire de ceapa verde. Se taie fasii un ardei rosu, se curata cativa catei de usturoi (5-6) si se taie felii, se taie cateva feliute de morcov si o bucatica de telina. Toate acestea se pun intr-o tigaie mai mare, se adauga cubulete de carne de vita (taiate mici, cat pentru o imbucatura) si se adauga 4 linguri de ulei. Poti pune acum condimente ca: sare, piper, chili, rozmarin, coriandru, ghimbir, oregano (in cantitati foarte mici).
Dupa ce carnea s-a prajit putin pe ambele parti, iar ceapa a devenit translucida, se adauga un pumn de mazare sau fasole boabe/verde, un cartof, putin naut fiert, o cana de supa de pui (daca nu ai, pune apa) si se lasa la fiert 20 de minute.
Dupa ce a fiert mazarea, se pot pune ciuperci, bame si rosii din conserva sau proaspete. Acum poti adauga chimenul, dar in cantitate mica, pentru ca este foarte aromat.
Dupa ce au fiert si aceste legume, se pune un sos de ardei sau rosii, se gusta si se adauga chili, atat cat sa fie picanta si nu iute, se pune o frunza de dafin si se da cam 30 de minute la cuptor.
Eu am servit acest minunat fel de mancare cu mamaliguta, un sos foarte iute (bulion, usturoi pisat si ardei iute) si patrunjel proaspat pe deasupra.
Bineinteles ca importanta este ordinea in care pui legumele si condimentele, in rest fiecare isi poate prepara propriul sau chili con carne.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSeparam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita...
Prajitura cu piscoturi si crema de cocosPentru ca ador prajiturile cu visine (daca ati observat) am pregatit un tort cu jeleu de visine si un mousse cu gust intens...
Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagraReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii