Piftia
se poate face din carne de porc, de vaca, de pui sau de curcan si
este delicioasa indiferent de reteta aleasa.
Iata
mai jos o reteta clasica propusa de Culinar.ro:
Picioarele
de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca
bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca,
picioarele de porc si tacimurile de pasare se pun intr-un vas mare cu
10 l de apa.
Se
fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de
fierbere se adauga zarzavat de supa, curatat si spalat, taiat mare si
o lingura de sare.
Cand
carnea se desprinde de pe os se scoate zarzavatul si se lasa
deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se
pune in farfurii.
Fiecare
farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si de gogosar murat,
apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei
de usturoi strecurat.
Farfuriile
se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda.
Se incearca puterea de coagulare, inainte de a adauga zeama de carne,
luind o lingura de zeama si lasind-o la frigider. Daca zeama se
coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos.
In
caz contrar, se fierb citeva foi de gelatina alimentara, se lasa sa
se raceasca si se adauga in zeama de carne.
Iata
cele mai bune retete de racituri:
Piftie,
racituri moldovenesti
Piftie
Piftie
de gisca (sau curcan)
/>
Piftie
de porc
Piftie
de porc
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe