Cum se prepara cea mai buna piftie

(0)
admin postat de






Piftia

se poate face din carne de porc, de vaca, de pui sau de curcan si

este delicioasa indiferent de reteta aleasa.






Iata

mai jos o reteta clasica propusa de Culinar.ro:






Picioarele

de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca

bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca,

picioarele de porc si tacimurile de pasare se pun intr-un vas mare cu

10 l de apa.






Se

fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de

fierbere se adauga zarzavat de supa, curatat si spalat, taiat mare si

o lingura de sare.








Cand

carnea se desprinde de pe os se scoate zarzavatul si se lasa

deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se

pune in farfurii.








Fiecare

farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si de gogosar murat,

apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei

de usturoi strecurat.








Farfuriile

se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda.

Se incearca puterea de coagulare, inainte de a adauga zeama de carne,

luind o lingura de zeama si lasind-o la frigider. Daca zeama se

coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos.








In

caz contrar, se fierb citeva foi de gelatina alimentara, se lasa sa

se raceasca si se adauga in zeama de carne.






Iata

cele mai bune retete de racituri:






Piftie,

racituri moldovenesti

 




Piftie

 




Piftie

de gisca (sau curcan)
/>
 




Piftie

de porc











Alte articole cu:
piftie racituri
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite