Cum se prepara cel mai bun sos Harissa!

Unele retete includ acest sos, care poate fi sevit la fripturi, ca marinada sau cu iaurt alaturi de carne fiarta.

Pentru a invata sa preparati cel mai bun sos harissa, iata cateva sfaturi!

- ingrediente importante: ardei iuti, paprika (boia dulce de ardei) si rosii

- alaturi de aceste ingrediente de baza, puteti adauga: seminte de coriandru si chimen, ardei gras, usturoi, sare si ulei de masline

- ardeii iuti proaspeti se curata de cotor si seminte si se toaca marunt

- ardeii iuti uscati se lasa in apa fierbinte jumatate de ora si apoi se toaca (fara cotor si seminte)

- semintele de chimen si coriandru se piseaza intr-un mojar pana obtii o pulbere fina, cu miros puternic

- usturoiul se piseaza, se adauga sarea, ardeiul gras maruntit, rosiile si apoi ardeii iuti. Se amesteca pana totul devine moale, apoi se pun condimentele

- uleiul se pune la sfarsit si se amesteca continuu pana se obtine o pasta de consistenta maionezei

- se poate pastra la frigider timp indelungat, daca ati pus putin ulei in borcan, deasupra sosului.

Culinar.ro va ofera retete cu sos Harissa:

Salata de cartofi, ton, fasole si boabe de soia
Pulpe de pui cu harissaCum se prepara harissa?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa