Unele retete includ acest sos, care poate fi sevit la fripturi, ca marinada sau cu iaurt alaturi de carne fiarta.
Pentru a invata sa preparati cel mai bun sos harissa, iata cateva sfaturi!
- ingrediente importante: ardei iuti, paprika (boia dulce de ardei) si rosii
- alaturi de aceste ingrediente de baza, puteti adauga: seminte de coriandru si chimen, ardei gras, usturoi, sare si ulei de masline
- ardeii iuti proaspeti se curata de cotor si seminte si se toaca marunt
- ardeii iuti uscati se lasa in apa fierbinte jumatate de ora si apoi se toaca (fara cotor si seminte)
- semintele de chimen si coriandru se piseaza intr-un mojar pana obtii o pulbere fina, cu miros puternic
- usturoiul se piseaza, se adauga sarea, ardeiul gras maruntit, rosiile si apoi ardeii iuti. Se amesteca pana totul devine moale, apoi se pun condimentele
- uleiul se pune la sfarsit si se amesteca continuu pana se obtine o pasta de consistenta maionezei
- se poate pastra la frigider timp indelungat, daca ati pus putin ulei in borcan, deasupra sosului.
Culinar.ro va ofera retete cu sos Harissa:
Salata de cartofi, ton, fasole si boabe de soia
Pulpe de pui cu harissaCum se prepara harissa?
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii