Unele retete includ acest sos, care poate fi sevit la fripturi, ca marinada sau cu iaurt alaturi de carne fiarta.
Pentru a invata sa preparati cel mai bun sos harissa, iata cateva sfaturi!
- ingrediente importante: ardei iuti, paprika (boia dulce de ardei) si rosii
- alaturi de aceste ingrediente de baza, puteti adauga: seminte de coriandru si chimen, ardei gras, usturoi, sare si ulei de masline
- ardeii iuti proaspeti se curata de cotor si seminte si se toaca marunt
- ardeii iuti uscati se lasa in apa fierbinte jumatate de ora si apoi se toaca (fara cotor si seminte)
- semintele de chimen si coriandru se piseaza intr-un mojar pana obtii o pulbere fina, cu miros puternic
- usturoiul se piseaza, se adauga sarea, ardeiul gras maruntit, rosiile si apoi ardeii iuti. Se amesteca pana totul devine moale, apoi se pun condimentele
- uleiul se pune la sfarsit si se amesteca continuu pana se obtine o pasta de consistenta maionezei
- se poate pastra la frigider timp indelungat, daca ati pus putin ulei in borcan, deasupra sosului.
Culinar.ro va ofera retete cu sos Harissa:
Salata de cartofi, ton, fasole si boabe de soia
Pulpe de pui cu harissaCum se prepara harissa?

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii