Cutitele in bucataria ta

O gospodina adevarata are in bucatarie cel putin trei tipuri de cutite: unul mare - pentru tocat,
unul mic - pentru decojit si
un altul cu lama zimtata - pentru alte activitati gastronomice. Cutit cu lama foarte lata este pentru a felia carnea cruda si legumele, ca sa desprinzi carnea fiarta de pe oase, sa toci varza, verdeturi, ceapa etc. Lama lui foarte lata il face mai sigur, mai stabil pentru operatiile de mai sus. De altfel, chiar este considerat un cutit profesional.
Cutitul mai mic, cu varful ascutit, pentru operatii precise - de exemplu, pentru scoaterea venelor si a pielitelor din carne, a zgarciurilor, la taiatul prajiturilor sau al foitajelor scoase din cuptor. Unele persoane prefera un astfel de cutit pentru curatatul cartofilor, dar, fiind foarte ascutit, nu este prea economic, fiindca taie prea mult din pulpa cartofului.
Cutit cu lama zimtata este ideal pentru feliat painea si rosiile. Nu apasa cu forta, ci aplica mai degraba o miscare semicirculara, ca la... fierastrau. Poti folosi fara grija acest tip de cutit si atunci cand ai de taiat legume cu coaja foarte neteda si lucioasa (rosii etc.). Nu e deloc rau sa tii cont de sfaturile de mai jos pentru a prelungi viata cutitelor care le ai in bucatarie:
- Cutitele si furculitele vor straluci, daca se vor polei cu un cartof crud taiat.
- Cutitele se curata bine cu dopul de pluta.
- Cutitele nu se vor lasa pe plita infierbintata, deoarece astfel ele se tocesc si lama cutitului isi pierde elasticitatea.
- Cutitele de bucatarie se vor ascuti mai bine, daca se vor cufunda pe vreo jumatate de ora intr-o solute diluata de sare.
- Cutitele se vor pastra separat de celelalte tacimuri; venind in contact cu furculitele, lingurile si alte obiecte de me-tal, lama lor se toceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Gogosi pufoase la cuptor
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Cu-i nu ii plac gogosile sa spuna acum, de multe ori fugim de ele ba pentru ca sunt prajite ba pentru ca ne ocupa prea mult...

Gogosi pufoase la cuptor
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa