Cutitele in bucataria ta

O gospodina adevarata are in bucatarie cel putin trei tipuri de cutite: unul mare - pentru tocat,
unul mic - pentru decojit si
un altul cu lama zimtata - pentru alte activitati gastronomice. Cutit cu lama foarte lata este pentru a felia carnea cruda si legumele, ca sa desprinzi carnea fiarta de pe oase, sa toci varza, verdeturi, ceapa etc. Lama lui foarte lata il face mai sigur, mai stabil pentru operatiile de mai sus. De altfel, chiar este considerat un cutit profesional.
Cutitul mai mic, cu varful ascutit, pentru operatii precise - de exemplu, pentru scoaterea venelor si a pielitelor din carne, a zgarciurilor, la taiatul prajiturilor sau al foitajelor scoase din cuptor. Unele persoane prefera un astfel de cutit pentru curatatul cartofilor, dar, fiind foarte ascutit, nu este prea economic, fiindca taie prea mult din pulpa cartofului.
Cutit cu lama zimtata este ideal pentru feliat painea si rosiile. Nu apasa cu forta, ci aplica mai degraba o miscare semicirculara, ca la... fierastrau. Poti folosi fara grija acest tip de cutit si atunci cand ai de taiat legume cu coaja foarte neteda si lucioasa (rosii etc.). Nu e deloc rau sa tii cont de sfaturile de mai jos pentru a prelungi viata cutitelor care le ai in bucatarie:
- Cutitele si furculitele vor straluci, daca se vor polei cu un cartof crud taiat.
- Cutitele se curata bine cu dopul de pluta.
- Cutitele nu se vor lasa pe plita infierbintata, deoarece astfel ele se tocesc si lama cutitului isi pierde elasticitatea.
- Cutitele de bucatarie se vor ascuti mai bine, daca se vor cufunda pe vreo jumatate de ora intr-o solute diluata de sare.
- Cutitele se vor pastra separat de celelalte tacimuri; venind in contact cu furculitele, lingurile si alte obiecte de me-tal, lama lor se toceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa din aripioare de pui cu radacinoase
3
Supe si ciorbe

Supa din aripioare de pui cu radacinoase

Usor si dietetic!!

Supa din aripioare de pui cu radacinoase
Zarzarasi cu miere
4
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Ciorba ruseasca
5
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!