Cutitele in bucataria ta

(1)
admin postat de








 O gospodina adevarata are in bucatarie cel putin trei tipuri de

cutite: unul mare - pentru tocat,
unul mic - pentru decojit si
un

altul cu lama zimtata - pentru alte activitati gastronomice.









Cutit

cu lama foarte lata este

pentru a felia carnea cruda

si legumele, ca sa desprinzi carnea fiarta de pe oase, sa toci varza,

verdeturi, ceapa etc. Lama lui foarte lata il face mai sigur, mai

stabil pentru operatiile de mai sus. De altfel, chiar este considerat

un cutit profesional.
Cutitul mai mic,

cu varful ascutit, pentru operatii precise - de exemplu, pentru

scoaterea venelor si a pielitelor din carne, a zgarciurilor, la

taiatul prajiturilor sau al foitajelor scoase din cuptor. Unele

persoane prefera un astfel de cutit pentru curatatul cartofilor, dar,

fiind foarte ascutit, nu este prea economic, fiindca taie prea mult

din pulpa cartofului.
Cutit

cu lama zimtata este

ideal pentru feliat painea si rosiile. Nu apasa cu forta, ci aplica

mai degraba o miscare semicirculara, ca la... fierastrau. Poti folosi

fara grija acest tip de cutit si atunci cand ai de taiat legume cu

coaja foarte neteda si lucioasa (rosii etc.). Nu e deloc rau sa tii cont de sfaturile de mai jos pentru a  prelungi viata cutitelor care le ai in bucatarie:


- Cutitele si furculitele

vor straluci, daca se vor polei cu un cartof crud taiat.
-

Cutitele se curata bine cu dopul de pluta.
- Cutitele nu se vor

lasa ...
pe plita infierbintata, deoarece astfel ele se tocesc si lama

cutitului isi pierde elasticitatea.
- Cutitele de bucatarie se

vor ascuti mai bine, daca se vor cufunda pe vreo jumatate de ora

intr-o solute diluata de sare.
- Cutitele se vor pastra separat

de celelalte tacimuri; venind in contact cu furculitele, lingurile si

alte obiecte de me-tal, lama lor se toceste.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite