Din lipsa de timp, multi dintre noi cumparam semipreparate sau alimente pregatite pentru a fi cat mai usor si rapid de folosit in bucatarie. Din nefericire, o multime de astfel de alimente sunt foarte bogate in grasimi nesanatoase. Un astfel de exemplu este mozzarella gata razuita si ambalata. Proababil ca atunci cand dorim sa facem macaruri gratinate sau paste, impulsul de a cumpara un astfel de produs este mare. Nu va recomand sa faceti acest lucru, deoarece aceasta mozzarella nu are aceleasi valori nutritionale ca o mozzarella proaspata. Produsul proaspat este mult mai sarac in grasimi si calorii, cu 35% mai sarac, fiind mai potrivit pentru o alimentatie echilibrata. Un alt beneficiu al acestui tip de branza este faptul ca furnizeaza aproximativ 50 % din cantitatea zilnica recomandata de calciu. Daca nu va place mozzarella sau din cand in cand vreti putina varietate in alimentatie, o puteti inlocui cu branza Miez de Lapte Natur. Miezul de lapte este o branza dietetica delicioasa, care nu va schimba gustul preparatelor, ci din contra, le va da un plus de savoare si aroma. Incercati sa consumati cat mai multe produse proaspete si sa eliminati pe cat posibil semipreparatele pentru a avea o alimentatie cat mai corecta si sanatoasa. Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii