Nu te teme sa iesi din zona ta de confort si sa inlocuiesti diferitele branzeturi clasice sau carnea de pui cu preparatele din soia. Parte buna la tofu este ca il poti gasi in diferite texturi si ca are un gust bun, dar destul de subtil incat sa se potriveasca cu o gama larga de fructe, legume, ierburi aromatice si condimente. Tofu – vedeta in bucatarie Te-ai gandit de ceva vreme sa reduci consumul de carne, dar nu stii daca eliminand acest ingredient de baza din mancare vei obtine toate substantele nutritive esentiale? Ei bine, tofu este un preparat foarte bogat in proteine, fibre, vitamine si minerale. Foloseste-l in preparatele tale si garantat organismul tau nu va simti lipsa carnii. 1. Tofu picant cu legume mexicane – taie 4-6 felii de tofu tare cu o grosime de 2 cm si lasa-le 10-15 minute intr-un castron in care ai adaugat deja 2-3 cani de supa de legume. Scoate feliile din supa, tavaleste-le printr-un amestec de pesmet/faina, putin piper alb si un varf de boia iute si apoi pune-le la prajit in putin ulei de masline. Pentru o portie, pune intr-o farfurie doua felii rumenite de tofu si amestecul de legume mexican (prajite in putin ulei de masline). Servete alaturi de o salata de ardei rosu cu rosii cherry 2. Tofu in lipie cu sos de avocado – aceasta reteta incepe prin rasfatarea feliilor de tofu (pe care l-ai scurs initial de saramura) cu 2-3 linguri de sos de soia. Adauga intr-o tigaie cu putin ulei de masline incins 5-6 ciuperci taiate cubulete, feliile de tofu, putin ardei rosu (picant, daca asa preferi) si 2 catei de usturoi zdrobiti. Pentru sos, ai nevoie de un avocado bine copt, facut pireu, un praf de sare, zeama de la un lime si o lingura de ulei de masline. Unge usor lipia cu pasta de avocado (fii generoasa, caci este delicioasa!), adauga umplutura, ruleaza sau impatureste lipia si...pofta buna! 3. Supa light de legume cu tofu – pune la calit intr-o oala in care ai adaugat 3 linguri de ulei de masline un bol mic cu buchetele de conopida, doua cepe taiate marunt, 3 catei de usturoi zdrobiti, un ardei mare rosu si un morcov taiat rondele.Lasa legumele la calit 8-10 minute si adauga apoi 4 cani mari de apa.Acopera oala, lasa totul sa fiarba aproximativ 15-20 de minute si adauga apoi cubuletele de tofu tare (500 g). Dupa inca 10 minute, supa e gata! Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, putina boia si patrunjel proaspat. La servire, poti adauga si putina zeama de lamaie...ii ofera o aroma speciala. In concluzie, incearca sa integerezi acest ingredient minunat in alimentatia ta si a familiei si nu vei regreta. Tofu este sanatos, gustos si poate fi folosit in nenumarate feluri de mancare: de la un sandwich simplu cu tofu, frunze de salata si masline, la prajituri cu fructe. Dupa ce te-ai bucurat de savoarea mancarurilor recomandate de noi, cauta si alte retete gustoase si sanatoase cu tofu. Articol scris de Anca Palade
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii